Nieuws

Veel belangstelling voor Sailfish-tablet van Jolla

De Finse smartphonefabrikant Jolla haalde op crowdfundingplatform Indiegogo binnen twee uur zijn doel voor de ontwikkeling van een 7,9-inchtablet die draait op Sailfish OS.

De Finse smartphonefabrikant Jolla is met succes naar het crowdfundingplatform Indiegogo gestapt op zoek naar financiering voor zijn eerste Jolla-tablet. De campagne bereikte zijn doel van 380.000 dollar in slechts twee uur tijd.

Hoewel de eerste lading van de 7,9-inchtablets voor 189 dollar per stuk uitverkocht is, kunnen liefhebbers op het moment van schrijven zich nog aanmelden voor 209 dollar per tablet.

[related_article id=”161563″]

De tablet is 7,9 inch groot, heeft een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels, een 1,8 GHz quadcoreprocessor van Intel en een 5-megapixelcamera. Het belangrijkste is echter dat hij draait op Sailfish OS, een nieuw besturingssysteem gebaseerd op Linux en ontwikkeld door Jolla, oorspronkelijk voor zijn smartphone.

Wat is Sailfish?
Sailfish is visueel en functioneel heel anders dan Android of iOS. Navigatie is voornamelijk gebaseerd op swipes. COO Marc Dillon zegt dat het systeem heel goed is in multitasken.

In plaats van dat je moet wisselen tussen actieve apps, kan Sailfish OS meerdere live apps tegelijkertijd tonen op het scherm. Wanneer je een sportwedstrijd kijkt, licht Dillon toe, kun je op hetzelfde moment op het scherm ook je sociale netwerken volgen. Gezien het grotere scherm van een tablet ten opzichte van een smartphone, is dit zeker voordelig.

Omdat het geen Android-tablet is, heeft Jolla geen toegang tot de Play Store, maar het systeem kan wel overweg met veel Android-apps. Je kunt deze installeren via appstores van derden zoals Apptoid of de Amazon Appstore. Beide beschikken over een grote verzameling grote namen als Google Maps, Facebook, Twitter en zelfs Netflix.

Beschikbaarheid
Sailfish OS is eind vorig jaar voor het eerst echt geïntroduceerd op de smartphone van Jolla. Het toestel was beperkt beschikbaar in Finland, een groot deel van Europa en onlangs ook in Rusland. 

De tablets zijn straks verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, een groot deel van Europa, de Verenigde Staten, India, China, Hongkong en Rusland. Door de grotere verkrijgbaarheid kunnen consumenten overwegen de tablet te nemen. Hierbij krijgt Jolla concurrentie van tablets met dezelfde afmetingen zoals de iPad Mini en Android-tablets als de Nexus 9.

Dillon legt uit dat zijn bedrijf Indiegogo gebruikt voor de lancering van Jolla Tablet om direct feedback te krijgen van gebruikers op de mogelijkheden die Sailfish moet bevatten. Ook na de lancering is feedback nog steeds van harte welkom voor verbetering van de functionaliteiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business