Nieuws

Intel schaamt zich niet meer voor mobiele afdeling

Vorig jaar schaamden bestuurders van Intel zich nog voor de mobiele afdeling. Dit jaar valt die schaamte weg en dat zou investeerders blij moeten maken.

“In tegenstelling tot een jaar geleden schaam ik me niet meer voor het verlies dat we maken in de mobiele sector.” Andy Bryant, bestuurder van Intel, probeerde investeerders en analisten klaarblijkelijk te charmeren met z’n eerlijkheid tijdens een event in de hoofdzetel van het bedrijf in Californië. In het licht van het miljard verlies dat de mobiele afdeling het afgelopen kwartaal draaide nuanceert Bryant zijn uitspraak gelukkig wat. “Trots” is hij naar eigen zeggen niet over de dieprode cijfers.

 

[related_article id=”161563″]

Naar eigen zeggen zal Intel dergelijk verlies niet blijven tolereren, al blijken de mobiele kwartaalresultaten een onvermijdelijk kwaad. Bryant: “Dat is de prijs die we betalen om binnen te breken in de markt na jaren aan de zijlijn te hebben gestaan.” Intel probeert immers agressief marktaandeel te veroveren in de mobiele sector, maar de chipgigant stuit op hevig verzet van korifeeën Qualcomm en Mediatek.

Maatregelen
Dat het bedrijf niet op z’n lauweren zal rusten bleek vorige week al. Toen kondigde Intel aan z’n mobiele-, communicatie- en pc-afdeling samen te voegen tot één geheel. De nieuwe Client Computing Group, die tegen 2015 operationeel moet zijn, zal de efficiëntie verhogen en de communicatie tussen de afdelingen verbeteren. Bovendien wil de samenvoeging zeggen dat er geen verlieslatende mobiele afdeling meer zal bestaan. Samengeteld met Intels PC-business zit Intel immers royaal in het groen.

Bovendien voorspelt Intel-CEO Brian Krzanich dat de mobiele verkoop de hoogte in zal schieten volgend jaar, onder meer dankzij de SoFIA-smartphonechips. De in de zomer aangekondigde SoC zal Intel een wapen geven om de concurreren in de groeiende markt van goedkope smartphones. SoFia zal Intel-smartphones van minder dan 50 euro mogelijk maken, een prestatie die voorlopig enkel Wiko heeft neergezet met de Goa, die een goedkoop Mediatek-hart heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business