Nieuws

Mobiel bankieren met je vingerafdruk bij ING

ING lanceert toegang tot mobiel bankieren met vingerafdrukherkenning. Dus zonder wachtwoord, maar wel nog enkel met een iPhone. Concurrent Belfius mikt op wearables.

Vanaf vandaag kunnen cliënten van ING België met een iPhone gebruikmaken van vingerafdrukherkenning voor het openen van hun banking-app. Daarmee integreert ING België, naar eigen zeggen als eerste Belgische bank, biometrie in zijn app.[related_article id=”161920″]

ING verwijst naar de voorspelling van het Amerikaanse magazine InformationWeek die stelt dat biometrie – de herkenning van bijvoorbeeld vingerafdrukken, stem, netvlies of iris – in 2016 volledig ingeburgerd zal zijn.

En met die doorbraak van biometrie zal, volgens het blad, het aantal mobiele betalingen spectaculair stijgen. “Mensen willen snel en intuïtief, maar wel veilig mobiel bankieren. Dat is steeds een evenwichtsoefening, maar biometrie maakt dit een stuk eenvoudiger”, oppert Lieven Haesaert, General Manager Direct Channels ING België.

Biometrie is overigens niet nieuw. Jaren geleden werd een grote doorbraak aangekondigd voor herkenning op basis van vinger, oog of stem. Die grote doorbraak bleef uit. Benieuwd of de aankondiging van ING meer wordt dan een extraatje, maar uiteindelijk ook op grote schaal zal worden gebruikt.

Concurrent Belfius mikt intussen op de toenemende markt van wearables. Belfius Bank breidt zijn aanbod van mobile banking apps namelijk uit met ‘Belfius Direct Wear’, een app voor Android smartwatches. Dat blijkt uit een persbericht dat Belfius verstuurde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business