Nieuws

Films en data van Sony gelekt na kraak

Bij de kraak van Sony Pictures vorige week zijn gevoelige data gestolen. Die worden nu aangeboden op het internet. Ook onuitgebrachte Sony-films duiken plots op.

De hackers die zich Guardians of Peace noemen en die vorige week het interne netwerk van Sony Pictures kraakten, hebben daarbij gevoelige data kunnen stelen en bieden die nu op internet aan. Dat blijkt uit een thread op Reddit.

Bij de gegevens zitten, naar verluidt, onder meer financiële informatie, complete mailboxen en kopieën van de paspoorten van acteurs en actrices. Onder anderen Cameron Diaz en Angelina Jolie worden genoemd.

[related_article id=”160734″]

Een volledige lijst van de gestolen waar is downloadbaar via torrents. Er staat ook een lijst in van mailadressen die men moet contacteren indien men de gegevens wil. Of er dan ook voor moet betaald worden, is voorlopig niet duidelijk.

Onuitgebrachte films
Tegelijk met de kraak duiken nu plots ook kopieën van nog nieuwe en vaak zelfs nog onuitgebrachte Sony-films op de torrent-netwerken op, onder meer Annie, Fury, Mr. Turner en Still Alive. Dat meldt Torrentfreak.

Er is geen direct bewijs dat de Guardians of Peace hier achter zitten, maar verschillende Amerikaanse media kregen wel een mailtje van “the boss of G.O.P.” waarin staat dat dit wel degelijk hun werk is. In de mail wordt ook gehint op een kleine 100 terabyte aan data die gelekt zou worden.

Vorige week hebben hackers een server binnen Sony Pictures gekraakt, waarna ze zich toegang konden verschaffen tot het complete netwerk. De bureaubladen van alle medewerkers werden aangepast met een rood skelet en de boodschap dat ze gewaarschuwd waren. Ook daar werd al gehint dat er gestolen informatie gelekt zou worden als niet aan de eisen van de hackers werd voldaan.

Michale Lynton naar de hel
De hackers konden ook enkele Twitter-accounts van Sony Pictures buitmaken. Daarop postten ze onder meer het bericht dat Sony Pictures-topman Michael Lynton naar de hel zou gaan. 

Sony zelf heeft nog maar summier gereageerd op de inbraak. Het bedrijf stelt dat het een “IT-zaak” onderzoekt, maar geeft verder geen details.

Playstation Network
Sony heeft een lange geschiedenis van computerinbraken. Bij een kraak van het Playstation Network in 2011 werd persoonlijke informatie van 77 miljoen gebruikers gelekt. Dat kostte het bedrijf 15 miljoen dollar aan compensatieclaims. Eerder dit jaar was er dan weer een DDoS-aanval op dat zelfde Playstation Network. 

Beveiligingbeveiligingguardians of peaceleknieuwsontspanningsonytorrents

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen