Nieuws

Android Lollipop is nog onzichtbaar

Android Lollipop is onzichtbaar. Te weinig mensen gebruiken het besturingssysteem, waardoor het zelfs niet terug te vinden is in de statistieken van Google.

Google heeft nieuwe gebruikersstatistieken van Android gepubliceerd. Gedurende een week, tot en met gisteren één december, verzamelde Google data over de versies van zijn mobiele besturingssysteem die in omloop zijn.

Het onderzoek toont aan dat Jelly Bean nog steeds aan de leiding staat met een aandeel van net geen 49 procent. Onder Jelly Bean vallen echter drie versies van Android: 4.1 en 4.2, die elk  iets meer dan 20 procent voor hun rekening nemen, en 4.3, goed voor zo’n 7 procent.

[related_article id=”158901″]

KitKat staat overtuigend op twee met 33,9 procent. Versie 4.4, als je per volgnummer telt in plaats van per snack, is de meest wijdverspreide versie. De afgelopen drie maanden steeg het aandeel van KitKat met maar liefst 13 procent. Op de derde plaats vinden we versie 2.3 Gingerbread terug met 9,1 procent, wat opvallend genoeg meer is dan Ice Cream Sandwich (4.0). Het gedateerde Android Froyo (2.2) bengelt helemaal onder aan in de statistiek.

Grote afwezige
Een belangrijke Android ontbreekt in het lijstje, horen we je denken. Het nieuwe Lollipop staat inderdaad niet in de resultaten van de meting. Dat vertelt ons desalniettemin iets over de verspreiding ervan: Androidversies met een gebruik dat onder 0,1 procent ligt, worden immers niet in de telling opgenomen.

Het mooie nieuwe Android 5.0 met Material Design staat dus op nog bijna geen enkel toestel. Maar dat is niet verwonderlijk.

Hoewel Google Lollipop al beschikbaar heeft gemaakt, wil dat niet zeggen dat het systeem ook al zijn weg vindt naar de telefoons.

Zwakte van Android
Hierin komt de grootste zwakte van Android aan het licht: de grote verscheidenheid van toestellen, maar vooral de vele fabrikanten die per se een eigen schil willen aanbieden, zorgt ervoor dat het even duurt voordat de stock-versie van Android geschikt is voor een toestel van bijvoorbeeld Samsung of Sony. De fabrikanten moeten hun eigen schil integreren met het nieuwe OS, en dat kost tijd.

Vermoedelijk zullen we nog tot de eerste maanden van 2015 moeten wachten vooraleer Lollipop een groter stuk van de taart krijgt. Dat het OS iets is om naar uit te kijken, konden we al wel vaststellen.

 

 

 

 

aandeelAndroidgooglejelly beankitkatlollipopnieuwsstatistiek

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals