Nieuws

Raspberry Pi-rivaal gebruikt iPad-chip

De Raspberry Pi krijgt er een waardige concurrent bij. Op papier is de nieuwkomer beter, maar zal dat volstaan om fans van het origineel te overtuigen?

De Creator CI20 is een waardige concurrent voor de Raspberry Pi. Imagination ontwierp het bord, en het eindresultaat is misschien wel iets groter dan de Pi, het is ook een stuk krachtiger. Dat komt omdat Imagination, hoewel het misschien niet bekend in de oren klinkt, wel wat ervaring op z’n palmares heeft: het bedrijf ontwikkelde de grafische processor voor onder andere Appletelefoons.

Diezelfde grafische chip wordt nu gebruikt in de Creator CI20. Verder heeft het ding meer geheugen en een hogere opslagcapaciteit dan z’n voornaamste concurrent. Ook de aansluitingsmogelijkheden zijn een stuk uitgebreider: waar de Pi B+ en consorten enkel een ethernetaansluiting meekregen, maakt de CI20 gebruik van wifi en bluetooth.

[related_article id=”158662″]

Ontwikkelaars
Net als rivalen Raspberry Pi, BeagleboBone Black, Arduino Uno en nog een aantal andere is de Creator CI20 compatibel met de meeste versies van Linux. Ook de laatste versie van Android kan draaien op de minicomputer. Het prijskaartje is acceptabel: voor 50 pond koop je een exemplaar. Het toestel is vooral bedoeld voor ontwikkelaars en hobbyisten, en is vanaf eind januari beschikbaar.

Hoewel de CI20 op papier zeker op gelijke voet staat met de Raspberry Pi is het maar de vraag of het toestel even veel navolging zal kennen. De Pi groeide intussen uit tot een geliefd monument, en er zal meer nodig zijn dan ietwat betere prestaties om fans weg te halen van hun geliefkoosd product. De Rasberry Pi heeft immers heel wat volgers, die samen al een heleboel originele toestellen bouwden met het open platform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business