Nieuws

Een apart paneel voor je screenshots

Met SnipDock blijft de laatst gemaakte screenshot zichtbaar in een verplaatsbaar paneel of venster.

Je bent met een project bezig en daarvoor heb je geregeld informatie nodig uit een of andere bron (bijvoorbeeldspreadsheets, pdf’s of webpagina’s).

Nu kun je die programmavensters wel geopend houden en tijdelijk overschakelen naar het venster met de informatie die je nodig hebt, maar echt handig werkt dat niet. SnipDock pakt het anders aan.

[download_file]

In essentie is SnipDock een programma voor het maken van schermafbeeldingen (screenshots). Een sterk uitgekleed programma zelfs, want je kunt alleen rechthoekige uitsneden van je schermbeeld maken en eigen annotaties zitten er niet bij. Het handige aan de tool is echter wat het met je schermafbeeldingen doet.

[related_article id=”160534″]

In eerste instantie slaat die een schermafbeelding automatisch op als een png-bestand in de map C:usersPicturesSnipdock. Echter, tegelijk wordt de (laatste) screenshot ook opgenomen in een paneel, naar keuze aan de linker- of rechterzijde van je scherm of in de vorm van een verplaatsbaar venster.

Deze screenshot blijft daar dus zichtbaar in het paneel tot je het opschoont met de knop Clear, of tot je het plaatje het door een andere afbeelding vervangt. Handig, hoewel we liever hadden gezien dat meer dan één afbeelding tegelijk zichtbaar kon blijven of dat je de vorige screenshots bijvoorbeeld via een druk op de pijltjestoetsen snel kon oproepen.

Het formaat van het dock past zich automatisch aan de grootte van het screenshot aan, maar het volstaat aan het muiswieltje te draaien om snel in- of uit te zoomen op het plaatje. Verder is het ook mogelijk de optie ‘Snips go to Dock’ uit te schakelen, waarna de tool de gemaakte screenshots wel nog opslaat op schijf, maar niet langer toont in het paneel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business