Nieuws

Sony-hackers eisen dat The Interview nooit uitkomt

De vermoedelijke hackers achter de Sony-kraak eisen dat de film The Interview, waarin de draak wordt gestoken met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, in de kluizen blijft.

De enorme computerkraak bij Sony Pictures blijft bizarre wendingen nemen.

In een nieuwe boodschap op Github eist de hackersgroep GOP (Guardians of Peace) nu dat de film The Interview niet wordt uitgebracht. Hoewel er niet expliciet naar die titel wordt verwezen, enkel naar “een film van terrorisme”.

[related_article id=”161920″]

De eis doet opnieuw de vermoedens oplaaien dat Noord-Korea achter de kraak zit, want in The Interview wordt de draak gestoken met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Of de boodschap echt van de krakers komt, is moeilijk uit te maken. Samen met de mail werd ook een nieuwe lading gestolen data op het internet gegooid, maar de inhoud daarvan is nog niet helemaal duidelijk.

Noord-Korea of Bangkok?
Noord-Korea zelf heeft de The Interview al veroordeeld, maar ontkent ook dat het met de inbraak iets te maken heeft, hoewel er uit de gebruikte methodes opgemaakt kan worden dat die wel degelijk uit het communistische land kwam. Anderzijds zouden er ook al aanwijzingen zijn dat de kraak werd uitgevoerd in een hotel in Bangkok.

Wat voor nog meer verwarring zorgt is dat in deze nieuwste boodschap een vorige boodschap ontkend wordt. Vorige vrijdag doken er e-mails op die zogenaamd van GOP waren, waarin Sony-personeelsleden werden bedreigd. Nu zegt GOP dat het daar niks mee te maken heeft.

Waarschuwingsmail
De website Mashable is er nu ook achter gekomen dat drie dagen voor de aanval begon, Sony Pictures gewaarschuwd werd. De mail, opnieuw in krakkemikkig Engels en ondertekend door God’sApstls, werd blijkbaar naar directeur Michael Lynton en voorzitster Amy Pascal gestuurd, maar die hebben hem nooit gelezen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business