Nieuws

In één keer al je wachtwoorden aanpassen

Met een druk op de knop al je wachtwoorden tegelijk veranderen. Met een nieuw product van Dashlane wordt dat mogelijk.

Voor iedereen die er tegenop ziet om zijn wachtwoorden te veranderen, komt het bedrijfje Dashlane met een oplossing. Met Password Changer kan je met één druk op de knop al je bestaande wachtwoorden aanpassen.

Password Changer schotelt je een lijstje van alle websites voor waarvoor je een log-in en wachtwoord hebt. Je geeft aan voor welke sites je je logingegevens wenst te veranderen en de tool zorgt dat je automatisch een nieuw en sterk wachtwoord krijgt.

[related_article id=”161920″]

Heartbleed-killer
Nu cyberaanvallen en hacks dagelijkse kost zijn geworden (denk aan bijvoorbeeld Heartbleed), gebeurt het steeds vaker dat inloggegevens op straat komen te liggen. Vooral voor mensen die hetzelfde wachtwoord gebruiken op verschillende sites is dat een slechte zaak. Zij moeten dan naar elke site apart surfen om er hun gegevens aan te passen. Voor zulke gevallen is Password Changer dus een goed alternatief.

De software is momenteel nog altijd in bèta en is dus werk-in-uitvoering. Dashlane geeft ook aan dat er nog meer features en functionaliteit toegevoegd zullen worden. Zo komt er de mogelijkheid om automatisch al je wachtwoorden te veranderen, bijvoorbeeld om de dertig dagen. Op dit moment kan je je enkel inschrijven op een wachtlijst om aan de test deel te nemen. Daar staan momenteel meer dan 23.000 mensen op.

Van Amazon tot Twitter
Momenteel ondersteunt Password Changer zeventig grote websites, waaronder Amazon, Dropbox, Facebook, Google, Linkedin, Paypal en Twitter. Het bedrijf maakt zich echter sterk dat dit er binnenkort honderden zullen zijn. Momenteel is het programma enkel beschikbaar voor pc en Mac. Een mobiele versie staat in de steigers.

Ingelijfde technologie
Password Changer is een onderdeel van Dashlanes wachtwoordenmanager. Die is gratis om op één apparaat te gebruiken. Wie zijn log-ingegevens over verschillende apparaten wil synchroniseren, moet daarvoor 40 dollar per jaar betalen.De technologie achter Password Changer komt van het bedrijfje Passomatic dat Dashlane eerder overnam. 

Niet alleen
Dashlane is overigens niet de enige wachtwoordbeheerder die deze functionaliteit introduceert. Ook LastPass heeft deze week een gelijkaardige functie gelanceerd. Er zijn wel een aantal verschillen in aanpak tussen beide programma"s. De voornaamste is dat LastPass het wijzigen van de wachtwoorden op de pc van een gebruiker uitvoert, terwijl dat bij DashLane aan serverzijde gebeurt. Bij LastPass is het dan weer niet mogelijk om op een vast interval je wachtwoorden automatisch te laten veranderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business