Nieuws

Fietslamp maakt komaf met dode hoek

Een vernuftige lamp helpt fietsers veilig voorbij de dode hoek van autospiegels. Deze is nu ook in België gelanceerd.

De Blaze LaserLight is een voorlicht voor fietsers met een potentieel levensreddend snufje.

Het ding werkt namelijk net als een gewone fietslamp, maar projecteert met een groen laserlicht een fietssymbool op het wegdek, zo’n vijf meter voor de fietser uit. Op die manier kunnen auto’s en vooral vrachtwagens zien dat er een fietser aan komt gereden en zou het aantal ongevallen door de dode hoek flink gereduceerd kunnen worden.

Vaak is het probleem immers dat chauffeurs een langsrijdende fietser op een cruciaal moment niet kunnen zien. De dode hoek is dan ook de grootste oorzaak van ernstige en dodelijke fietsongevallen.

Blaze is een klein bedrijf uit Londen, waar de eerder bijna onbestaande fietscultuur de laatste jaren explosief is gegroeid. Op dit moment worden er in de Britse hoofdstad dagelijks meer dan een half miljoen verplaatsingen op de fiets gemaakt, zegt CEO en uitvindster Emily Brooke. België heeft volgens haar al langer het ‘fietsgen’, en was daarom ook het ideale volgende land om de LaserLight te lanceren, na thuisbasis Engeland.

De LaserLight kost 160 euro en kan je momenteel vinden in vijf Belgische winkels: Peloton de Paris in Mechelen, Velodome in Antwerpen, PIET moodshop en Blanco in Gent, en Goffeau in Brussel. Je kan de lamp ook online bestellen op de website van het merk zelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business