De Spotify-app heeft een nieuwe update gekregen en toont nu onder meer de muzieknummers waar je vrienden graag naar luisteren.

Spotify kondigde onlangs een nieuwe versie aan van de Spotify-app. In deze nieuwe versie, die sinds kort te downloaden is voor iOS en Android, komt een feature die de gebruiker in staat stelt te ontdekken waar zijn of haar vrienden naar luisteren. De functie krijgt de naam "Top Tracks in Your Network" en zal later ook in de desktopversie van de streamingdienst worden geïntroduceerd.

Deze lijst met top tracks wordt dagelijks geüpdatet. Verder komt er naast elk nummer een dropdownlijst waarin je kan zien wie van je vrienden naar dat respectievelijke nummer heeft geluisterd. Wie weet zit er tussen jouw vrienden dus wel een Schlagerfan?

Om het makkelijker te maken je vrienden te vinden en te volgen op Spotify, laat de streamingdienst nu schermafbeeldingen zien van de mensen die luisteren naar dezelfde artiesten en afspeellijsten als jij. Door op "Follow" te klikken worden de voorkeuren van die persoon dan meegenomen in het algoritme dat bepaalt wat er in jouw ‘Top Tracks in Your Network"-playlist komt te staan.