Nieuws

Microsoft maakt testversie presentatie-app Sway beschikbaar

Het nieuwste Office-programma combineert OneNote en PowerPoint in een veelbelovende presentatietool. De testversie is gratis te downloaden.

Vanaf vandaag is de bètaversie van Sway, het jongste lid van de Microsoft Office-familie, voor iedereen gratis beschikbaar. Omdat het een webgebaseerde applicatie betreft heb je niet meer nodig dan een Microsoft-account en een internetverbinding.

Het presentatieprogramma is een beetje een kruising tussen OneNote (de helft van het Sway-team bestaat uit voormalig ontwikkelaars van OneNote) en PowerPoint. Net als in OneNote kun je, zonder gebonden te zijn aan een lineair stramien, je creativiteit de vrije loop laten als het op opmaak aankomt. Maar de nadruk ligt op het zo eenvoudig mogelijk maken van een strakke presentatie. En daarin slaagt Sway met glans.

[related_article id=”161452″]

Zo is het mogelijk om binnen het programma op Bing te zoeken naar afbeeldingen, of op Youtube naar een filmpje, dat vervolgens in de presentatie kan worden gesleept. Met een druk op de knop kan Sway de hele presentatie in een strak design gieten, maar dat kan je uiteraard ook zelf doen. Als de presentatie klaar is kan deze als link worden gedeeld. Op de site zijn voorbeelden te vinden van presentaties die zijn gemaakt met Sway. 

Uiteraard werkt Sway ook naadloos samen met Microsofts cloudfunctie Onedrive en kunnen er meerdere mensen tegelijk aan een document werken. Het is tot nu toe echter wel meer een consumentenprogramma, want er is nog geen integratie met OneDrive for Business, SharePoint en Office Graph.

In Australië en Nieuw-Zeeland is inmiddels ook een app voor iOS beschikbaar, met een speciale update voor de iPhone 6. Microsoft werkt nog aan applicaties voor Android en Windows Phone, die staan voor de komende maanden op de kalender. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business