Nieuws

Base-klanten krijgen gratis cloudopslag

Base heeft in alle stilte een cloudopslagdienst gelanceerd. Inschrijven kan al online, al claimt Base dat de dienst pas in 2015 voor iedereen toegankelijk wordt.

Base lanceert een eigen cloudaanbod voor consumenten. Dat verklapte een anonieme tipgever aan Tweakers.

Alle Base-klanten die dat willen krijgen 1 GB aan gratis opslagruimte bij hun bestaand abonnement. Met de dienst kan je automatisch back-ups maken van bestanden maar ook van je sms’en en contacten. Wie niet genoeg heeft met een gigabyte kan opteren voor 32 GB of 200 GB, al moet je dan wel betalen.

[related_article id=”161563″]

32 GB kost je anderhalve euro per maand, voor 200 GB betaal je negen euro. Dat staat te lezen op de website van Base die de tipgever doorgaf. Het bedrag, dat in vergelijking met andere clouddiensten eerder hoog ligt, wordt automatisch verrekend in je Base-factuur. Inschrijven op de clouddienst kan per sms.

Hoewel de website al online staat is het aanbod volgens Sofie Bockaert, woordvoerder van Base, nog niet beschikbaar voor de consument. “De clouddienst wordt momenteel intern getest”, klinkt het. “De officiële lancering staat gepland voor na de feestdagen.” Tot dan liggen ook de prijzen nog niet vast. “De commerciële plannen worden nog bekeken”, aldus Bockaert.

Of de website (per vergissing) al werkt voor iedereen kunnen we zelf niet nagaan. Wie zich als Base-klant geroepen voelt om basecloud1 naar 1910 te sms’en voor een gratis gigabyte nodigen we uit om ons een mailtje te sturen of hieronder te reageren met het resultaat. Update 14:00: Ondertussen hebben we van enkele lezers te horen gekregen dat het reeds lukt om de cloudopslag te activeren via een sms"je.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business