Nieuws

Noord-Koreaans internetverkeer urenlang plat

Het internetverkeer in Noord-Korea is bijna tien uur uitgevallen. Of de VS daar iets mee te maken hebben, na de hack op Sony Pictures, is echter niet zeker.

Het volledige Noord-Koreaanse internetverkeer is ruim negenenhalf uur uit de lucht geweest. Dat meldt Dyn Research, een firma gespecialiseerd in netwerkanalyses.

De internetproblemen in Noord-Korea begonnen maandagavond en werden geleidelijk aan erger. Na enkele uren bleek het complete netwerk in het land uitgevallen te zijn.

[related_article id=”161920″]

Normaliter worden de Noord-Koreaanse verbindingen als behoorlijk stabiel beschouwd. Toch is het niet zo moeilijk om het land af te sluiten, want het heeft in totaal maar vier verbindingen met het net. Ter vergelijking: Yemen heeft er 47, Afghanistan 370. Die vier verlopen ook allemaal via één provider: China Unicom.

Vragen bij timing
Er is op dit moment nog geen enkele aanwijzing dat de VS betrokken is bij de uitval, maar de timing er van roept natuurlijk wel vragen op. De Verenigde Staten beschuldigen Noord-Korea er immers van achter de roemruchte digitale inbraak bij Sony Pictures te zitten. President Obama heeft ook al aangekondigd dat hij maatregelen zal nemen tegen het regime in Pyongyang.

Noord-Korea versus het FBI
Noord-Korea zelf heeft elke betrokkenheid bij de aanval op Sony Pictures al ontkend, maar zegt wel sympathie te hebben voor de hackers. Het FBI heeft naar eigen zeggen ondertussen bewijzen gevonden dat het communistische land wel degelijk betrokken is bij de aanval, maar geeft daarover geen nadere details vrij, om “gevoelige bronnen en onderzoeksmethodes te beschermen.” 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business