Nieuws

Print in metaal, hout of steen met MakerBot

Met MakerBot print je binnenkort een metalen schroevendraaier, een houten kistje of een stenen beeldje dankzij nieuwe printbare materialen.

MakerBot introduceert enkele nieuwe realistische printmaterialen op CES 2015. Vanaf de zomer van dit jaar kan je de 3D-printer gebruiken om voorwerpen uit hout, steen of metaal te creëren. Daarvoor brengt het merk eigen filament uit, net als verwisselbare printkoppen. Ieder materiaal vereist een ander soort printkop in de MakerBot 3D-printer, maar in de nieuwste versies van dat toestel is het een peulenschil om die te verwisselen.

Filament dat echte materialen nabootst is niet helemaal nieuw. Sommige andere printers kunnen er ook al met overweg maar dankzij de uitwisselbare printkop moet je minder prutsen bij de MakerBot.

Poeder
Natuurlijk jaagt de printer geen echte stenen of metaalstaven door de printkop. Eigenlijk gaat het nog steeds om PLA, samen met ABS één van de filamenten die je doorgaans terugvindt in commerciële 3D-printers. Dat PLA wordt gemengd met een poeder van hout, steen of metaal om het vereiste uiterlijk te verkrijgen. Het resultaat is spectaculair. Zo ziet een geprint houten doosje er juist uit, voelt het helemaal aan als echt hout en ruikt het bovendien ook correct.

Verder kondigt MakerBot aan een nieuwe functie aan zijn printers toe te voegen. Voortaal zal je het printproces vanop afstand kunnen volgen op je smartphone. Nuttig, aangezien het maken van een beeldje al snel enkele uren in beslag neemt. Tot slot wil het bedrijf ook de professionele toer op gaan met MakerBot 3D Professional Services. Concreet wil MakerBot expertise, designservices en printservices aan de man brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business