Nieuws

Apple-apps worden duurder

De prijzen van apps in de Europese App Store gaan omhoog. Apple maakt applicaties duurder ten gevolgen van nieuwe btw-wetgeving.

De komende dagen worden apps in de App Store van Apple duurder. Dat mailde Apple zelf naar appontwikkelaars, aldus de Nederlandse website iCulture. De prijsstijging is het gevolg van een nieuwe btw-regelgeving binnen Europa.

Volgens de nieuwe wetgeving moet de btw van online aankopen worden betaald in het land waar de klant zich bevindt. Dat in contrast met de vroegere wetgeving, waar de belasting verschuldigd was aan het land van de verkoper. Dat die verkopers zich meestal in landen met lage btw-tarieven bevinden, is geen toeval.

Met de nieuwe regeling krijgen Europese landen een groter deel van de koek en dus moet de prijs van apps naar boven, vindt Apple. Hoeveel eurocenten je extra zal neertellen vermeldt Apple niet, maar vermoedelijk gaat het om tien cent. Voor apps die nu 89 cent kosten, betaal je binnenkort dus 99 cent.

[related_article id=”158256″]

Wanneer de prijsstijging precies wordt doorgevoerd is onduidelijk, al gaat het zeker om vandaag of één van de komende dagen. Overweeg je de aanschaf van een app die geld kost, dan doe je er voordeel mee niet te lang te wachten. Ook in Canada worden apps trouwens duurder, al ligt de wisselkoers met de dollar daar aan de basis. Enkel in IJsland zijn Apple-klanten goed af. Daar gaan de standaardprijzen op de App Store immers naar omlaag.

Google heeft voorlopig geen gelijkaardige maatregelen aangekondigd, wie enkele centen naar een Androidapp wil sturen kan dus nog rustig dagen tobben over het al dan niet uitgeven van zijn zuurverdiende euro (of twee).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business