Nieuws

Anonymous haalt eerste jihad-website uit de lucht

Het hackerscollectief Anonymous heeft woord gehouden: het heeft zijn eerste Franse jihad-website platgelegd. Dat doet het uit wraak voor de aanslag op Charlie Hebdo.

Het was de website Ansar Al Haqq (vrij vertaald: “Verdedigers van de waarheid”) die dit weekend door Anonymous is platgelegd. Dat melden verschillende media. De site werd eind 2013 in de Franse pers nog omschreven als het gezicht van het jihadisme.

Wie naar Ansar Al Haqq surft, wordt nu doorverwezen naar de zoekmachine Duck Duck Go (die er om bekend staat de privacy van zijn bezoekers hoog in het vaandel te voeren).  

Anonymous had de actie eerder al aangekondigd en plaatste zaterdag een video op YouTube geplaatst, waarin een en ander wordt uitgelegd. Volgens het collectief is de aanslag op Charlie Hebdo een aanslag op de persvrijheid en moet die gewroken worden. Alle sites die gelinkt zijn met extremisme en terrorisme mogen ons verwachten, zo klinkt het: “We zullen jullie vinden en laten niet los.”

Varkenskop
Anonymous roept op sociale media ook op om webadressen en Twitter-accounts van jihadistische media door te geven. Volgens de hackers is zijn actie niet racistisch bedoeld. Het collectief ontkent bijvoorbeeld achter de kraak van de site Où Manger Halal te zitten, een webstek met adresjes van halal-restaurants. Op de homepage van die site was zaterdag een varkenskop te zien. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business