Nieuws

Xiaomi steekt Apple naar de kroon met Mi Note

De Chinese telefoonfabrikant heeft met de Mi Note een Androidphablet gelanceerd die voor de helft van het geld de strijd aangaat met de iPhone 6 Plus van Apple.

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi blijft vastberaden goedkoper dan de concurrentie. Dit blijkt nu ook weer uit de lancering van de phablet Mi Note, een toestel dat erg veel weg heeft van de iPhone 6 Plus maar voor de helft van het geld over de toonbank gaat.

CEO Lei Jun onthulde de Mi Note donderdag tijdens een evenement in Beijing. Hoewel Jun het apparaat tijdens de presentatie vergeleek met de iPhone 6 Plus, zijn er toch duidelijk verschillen.

[related_article id=”158256″]

Specificaties
De Mi Note is een 5,7-inch Androidsmartphone met ronde hoeken. Het toestel heeft een HD-scherm en een 13-megapixelcamera aan de achterzijde. Verder bevat hij een Qualcomm Snapdragon 801-processor, 3 GB intern geheugen, een 3000 mAh-accu en 16 GB of 64 GB opslagruimte.

Volgens Bryan Ma, analist bij IDC, is het geen verrassing dat Xiaomi een phablet in de markt zet. “Het was duidelijk een groot gat in hun portfolio dat tot nu toe slechts deels werd opgevuld door de goedkope Redmi Note”, weet hij. “Ook mensen die meer van een apparaat vragen, maken gebruik van phablets.”

Grootste van China
De verwachting is dat de Mi Note vanaf 27 januari te verkrijgen is in China. De verkoopprijs is ongeveer gelijk aan 325 euro. Dat is nogal een verschil met de iPhone 6 Plus van Apple, waar je in China om en nabij 700 euro voor betaalt. De Samsung Galaxy Note 4 kost 675 euro.

Xiaomi sloot 2014 af met een stijging van 227 procent aan toestelverkopen. Dat zijn ongeveer 61 miljoen smartphones en het leverde een omzet op van 74,3 miljard yuan (10,3 miljard euro). “Dit maakt van ons de beste smartphonefabrikant in China”, zegt medeoprichter en directeur Bin Lin.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business