Nieuws

Wat verdient Microsoft aan Windows 8.1 met Bing?

Microsoft deed altijd mysterieus over wat het nu precies verdient aan een OEM-licentie van Windows 8.1 met Bing, maar daar is nu klaarheid in geschept.

Dankzij een document op Microsofts OEM Partner Center-site komen we te weten hoeveel Microsoft pc-fabrikanten aanrekent voor Windows 8.1 op Intel-tablets.

Vorig jaar liet Microsoft al weten dat het Windows 8.1 voor nul dollar beschikbaar zou stellen voor producten waarvan het scherm kleiner is dan 9 inch. Daarnaast verscheen er een nieuwe goedkopere versie van het besturingssysteem, Windows 8.1 met Bing, speciaal ontworpen voor apparaten waarvan het scherm 9 inch of groter is.

[related_article id=”161452″]

Windows 8.1 met Bing vereist dat fabrikanten op hun apparaten Bing instellen als de standaard zoekmachine. Gebruikers kunnen dit later nog veranderen. Verder dient MSN.com ingesteld te worden als homepage op elke browser. Ook dit kan naderhand door de klant gewijzigd worden.

Tot nu toe heeft Microsoft nooit prijzen bekendgemaakt van Windows 8.1 met Bing. Sommigen gingen ervan uit dat het gratis zou zijn voor fabrikanten, anderen dachten dat het besturingssysteem voor een lage prijs verkocht werd. Dat laatste blijkt nu het geval te zijn.

Volgens de laatste prijsinformatie kost Windows 8.1 met Bing de fabrikanten 10 dollar voor Intel-tablets met een scherm kleiner dan 9 inch. Na een configuratiekorting van 10 dollar blijft er 0 dollar over en krijgt de fabrikant het besturingssysteem dus gratis. Voor grotere tablets betalen fabrikanten eigenlijk 25 dollar, maar na de configuratiekorting blijft er 15 dollar over.

Er is nog een andere versie van het besturingssysteem op de markt om fabrikanten aan te moedigen hun mobiele apparaten op Windows te laten draaien. Het gaat om Windows 8.1 met Bing en Office 365 Personal. Net als bij Windows met Bing is de voorwaarde dat Bing als standaard zoekmachine wordt ingesteld en dat MSN.com de homepage wordt. Dit pakket bevat bovendien een gratis jaarabonnement voor Office 365 Personal.

Opvallend is dat de prijzen voor de pakketten met Office hetzelfde zijn als de pakketten met alleen Bing. Dit betekent eigenlijk dat Microsoft een jaarabonnement weggeeft voor het gebruik van Office 365 Personal. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business