Nieuws

Raspberry Pi 2 wil niet worden gefotografeerd

De stroommodule op de nieuwe Pi 2 crasht door het licht van een xenonflitser. Dat ontdekten enkele gebruikers die hun nieuwe bordje wilden fotograferen.

Het lijkt er op dat de nieuwe Raspberry Pi 2 cameraschuw is. Heel wat gebruikers klagen erover dat de stroommodule op het bordje de geest geeft, zodra hij beschenen wordt met xenonlicht, bijvoorbeeld van een cameraflits.

Het probleem dook voor het eerst op in een forum op raspberrypi.org. Een gebruiker schrijft dat hij het probleem drie keer na mekaar kon dupliceren. Volgens andere posters zouden een of meer halfgeleiders op het bordje lichtgevoelig zijn. Waarschijnlijk is de crash ook een fotonisch probleem en wordt die niet veroorzaakt door een elektromagnetische puls van de cameraflits.

Andere Rasperry-bordjes (de A, de B, A+ en de B+) blijken immuun te zijn voor het lichteffect.

Plasticine

Een forumposter zegt al een oplossing gevonden te hebben: door een bepaalde chip (de U16 SMPS) af te plakken met plasticine verdween het probleem plots weer. Hij suggereert dat de chip in de fabriek slecht werd afgeschermd en het probleem veroorzaakt.

De nieuwe generatie van de Raspberry Pi draait op een 900 Mhz quadcoreprocessor (ARM v7) en werd vorige week aan de wereld voorgesteld. Het bordje kost een goede dertig euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business