Nieuws

Pinterest concurreert met Apple App Store

Het sociale ontdekkingsplatform laat voortaan toe om rechtstreeks vanuit de iOS-app nieuwe applicaties te installeren op je iPhone of iPad.

iOS-gebruikers hebben er voortaan een nieuwe manier bij om apps te ontdekken. Pinterest heeft een functionaliteit toegevoegd waarmee je applicaties rechtstreeks vanuit de app op je iPhone of iPad kan installeren.

Met een aanbod van meer dan 1,4 miljoen apps is het lang niet evident om te vinden wat je zoekt of interessante apps te ontdekken. Apple cureert de App Store wel om de beste apps per categorie zichtbaar te maken, maar die lijstjes kunnen worden gemanipuleerd en het neemt niet weg dat heel wat goede apps al snel na verschijnen onder de radar verdwijnen.

Bovendien is ook de zoekfunctie in de App Store niet krachtig genoeg om via een verkennende zoekopdracht zoals ‘best calendar app’ relevante apps te ontdekken. Het ontdekken van nieuwe applicaties gebeurt dan ook steeds vaker buiten de App Store, bijvoorbeeld via advertenties of sociale media. Om op die trend in te spelen, heeft Pinterest in samenwerking met Apple zijn ‘app Pins’ gelanceerd.

De nieuwe functionaliteit laat gebruikers van het sociaal ontdekkingsplatform toe om gepinde applicaties rechtstreeks vanuit de app op hun iPhone of iPad te installeren, zonder dat de App Store er aan te pas komt. Gebruikers kunnen zelf apps pinnen, maar Pinterest heeft ook een overzicht met Staff Picks gelanceerd. Ook Apple heeft voortaan zijn eigen App Store-bord op het sociale netwerk.

Follow Pinterest"s board Staff picks on Pinterest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business