Nieuws

Apple scherpt beveiliging aan in Facetime en iMessage

Apple maakt het moeilijker voor hackers om in te breken in Facetime en iMessage. Vanaf nu zijn de diensten beveiligd met tweestapverificatie.

De toevoeging betekent dat een hacker, zelfs al heeft hij het wachtwoord en login van een gebruiker in handen, niet zomaar in diens account kan inloggen. Die gebruiker moet immers ook een viercijferige code ingeven die hij krijgt van Apple en die telkens verandert.

Gebruikers die tweestapverificatie inschakelen krijgen daarnaast ook eenmalig een veertiencijferige code die ze moeten uitprinten en op een veilige plaats bewaren. Die code kan gebruikt worden wanneer ze hun wachtwoord vergeten of wanneer ze het toestel waarop ze hun korte code ontvangen, verloren zijn.

[related_article id=”158256″]

De nieuwe maatregelen gelden zowel voor iOS als OS X. De oude manier om te verifiëren of bepaalde personen wel toegang mogen krijgen tot een account (door veiligheidsvragen in te vullen genre “Waar ging u naar toe toen u voor het eerst vloog?”) is dus niet meer nodig.

Voorlopig zijn het enkel nog Amerikaanse Apple-klanten die de beveiligingsmaatregel kunnen gebruiken. Apple geeft meer uitleg over tweestapsverificatie op zijn website. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business