Nieuws

Dell gaat Chromebooks verkopen in België en Nederland

Vanaf april brengt Dell zijn Chromebook 11 bij ons op de markt. Het is de eerste Chromebook die Dell in de Benelux verkoopt.

Dell voert al sinds eind 2013 Chromebooks in zijn gamma, maar voor Belgische en Nederlandse consumenten waren die nooit beschikbaar. Daar komt nu verandering in, zo meldt Tweakers.net.

Vanaf april zal Dell ook hier zijn Chromebook 11 aan de man brengen. Die is extra stevig en bestand tegen gemorste koffie en frisdrank, en richt zich daarmee vooral op studenten en scholieren.

[related_article id=”158901″]

De Chromebook 11 wordt aangedreven door een Celeron N2840 dualcore-chip die aan 2,16 GHz tikt. Het 11,6 inch grote scherm heeft een resolutie van 1366 op 768 pixels. Hij bevat twee of vier gigabyte werkgeheugen, de opslagcapaciteit is 16 GB (via emmc-kaart).

De laptop kan verbinding maken met internet via zijn draadloze netwerkkaart (2X2 wifi-ac) en ondersteunt ook bluetooth. Wie onderweg wil surfen kan optioneel een simkaart installeren. Ook voor een aanraakscherm moet bijbetaald worden.

Nog een opmerkelijke feature: aan de achterkant van de notebook zit een notificatie-LED waarmee studenten kunnen aangeven dat ze een vraag willen stellen of die kan ingezet worden om met grote groepen te quizzen of een poll te beantwoorden. De LED kan ook aangeven of iemand online is.

De prijs van de Chromebook 11 in België en Nederland is nog niet bekend. In de Verenigde Staten kost dit model 249 dollar. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business