Nieuws

MWC 2015: Samsung Galaxy S6, HTC One M9 en veel meer

Vanaf zondag begint de jaarlijkse technologiehoogmis in Barcelona, met grote aankondigingen van alle smartphonefabrikanten. Wat mogen we allemaal verwachten?

Vanaf maandag 2 maart begint in Barcelona Mobile World Congress, dé belangrijkste beurs voor alle telecomspelers en fabrikanten om de innovaties van 2015 aan de wereld kenbaar te maken. ZDNet zal vanaf de beursvloer live verslag uitbrengen met de laatste nieuwtjes en hands-on sessies van de leukste innovaties. De grootste aankondigingen mogen we al op zondag 1 maart verwachten, wanneer de grote spelers hun internationale persconferenties houden. Een overzicht van wat we mogen verwachten.

Samsung: Galaxy S6 en enkele verrassingen

Het spreekt voor zich dat de Galaxy S6 op MWC zal worden aangekondigd. Vorig jaar was MWC ook al het toneel voor de Galaxy S5, en met alle recente teasers kunnen we niet anders concluderen dat de S6 op 1 maart aan de wereld zal worden getoond.

Samsung heeft stelselmatig teasers getoond met duidelijke beelden, dat weinig aan de verbeelding over laat. Het enige waar we nog niet zoveel over weten, is de nieuwe versie van TouchWiz. Volgens bronnen zou die een stuk eenvoudiger worden, om zo eindelijk gehoor te geven aan de schreeuw van gebruikers die al jaren klagen dat de schil niet zo complex hoeft te zijn. Benieuwd of Samsung ons hiermee nog kan verrassen zondag.

Wat mogen we nog anders verwachten van hen? Mogelijk nog wel een smartwatch, omdat de laatste aankondiging vorig jaar de Gear S op IFA was. Mogelijk gaan we de Samsung Gear 3 mogen verwelkomen, maar het is nog niet duidelijk of die op Android Wear of Tizen zal draaien.

Misschien mogen we ook meer nieuws verwachten rond Samsung en Tizen. Hoe wil Samsung omgaan met Tizen, en wat zijn de verwachtingen naar de toekomst toe? Hun nieuwste tv’s zullen namelijk Tizen draaien, net als hun smartwatch. Of is Tizen op smartphones definitief op weg naar de uitgang? We zenden de livestream uit op ZDNet. Op 1 maart vanaf 18u30 ben je welkom.

HTC: One M9 + geheime wearable

Dat de One M9 niet echt meer een verrassing is, zal niemand nog ontkennen. Haast alles wat er te lekken valt, is ondertussen bekend. Enkel de details van Sense 7, de Androidschil van HTC, zijn nog niet bekend.

Waar we wel heel benieuwd naar zijn, is de wearable van HTC. Ze hebben al meermaals kenbaar gemaakt dat ze iets van plan zijn, maar voorlopig is nog helemaal niets gelekt naar de buitenwereld. Gaat het om een Android Wear-product, of komt HTC zelf met iets uniek op de proppen. En gaat het specifiek over een smartwatch? Het kan net zo goed een fitness tracker zijn. Details worden hierrond bekend gemaakt op 1 maart vanaf 16u.

LG: Stijlvolle smartwatch, goedkope smartphones + verrassing?

LG heeft ons deze week al laten weten dat de G Watch Urbane met LTE een eigen besturingssysteem zal meekrijgen, maar blijkbaar zou het niet om Android Wear of WebOS gaan. We zijn benieuwd welke innovatie LG uit zijn mouw zal schudden, daarop moeten we wachten tot maandag.

Wat ze al wel kenbaar hebben gemaakt deze week, zijn de nieuwe low range smartphones. Die zullen talrijk op de stand van LG te bewonderen zijn, maar andere smartphones moet je niet verwachten. Een LG G4 zal je dus niet moeten zoeken op MWC, je zal het met de LG G Flex 2 moeten doen.

LG spreekt nog wel van een verrassing op hun stand in Barcelona, maar meer wilden ze niet lossen aan ons. We vermoeden dat geen revolutie zal ontketenen, want LG heeft geen internationale persconferentie op zondag 1 maart zoals alle andere grote jongens wel doen. We zullen op dinsdag 2 maart onmiddellijk de stand van LG onveilig maken op zoek naar het geheim.

Sony: Xperia Z4 Tablet + kleine nieuwtjes

Sony zit in lastig vaarwater en weet niet heel goed wat het met de Xperia-lijn moet doen. Gaan ze nog verder met smartphones, of niet? Voorlopig hebben we geen enkel bericht ontvangen van een smartphone die op MWC zal worden voorgesteld, en bovendien hebben ze geen grote persconferentie op 1 maart. Alle nieuwtjes vallen te bewonderen op hun stand, wat meestal weinig nieuws voorspeld.

Wat we wel weten dankzij een lek van Sony, is dat de Xperia Z4 Tablet op MWC het daglicht zal zien. We hebben het nieuws deze week al gebracht, maar verwachten weinig grote verrassingen. Dunner, lichter en sneller lijkt hier alvast de boodschap.

Microsoft: nieuwe Microsoft Lumia-toestellen

Het gaat de eerste keer zijn dat Microsoft een persconferentie kan geven waar ze niets met Nokia te maken hebben. Verwacht daarom een duidelijke roadmap welke Lumia’s we mogen verwachten dit jaar met het Microsoft logo erop. Voorlopig is het nog onduidelijk wat we exact mogen verwachten, maar we kruisen onze vingers dat Microsoft misschien de langverwachte opvolger van de Lumia 1020 zal voorstellen.

Uiteraard zal Windows 10 centraal staan in de presentatie. Hoe gaat Microsoft één Windows voor alle toestellen kunnen realiseren, en welke veranderingen staan er op til? De persconferentie start 2 maart in de ochtend.

Huawei: mysteries, smartwatch, maar zeker geen Ascend P8

Rond de persconferentie van Huawei is het voorlopig nog koffiedik kijken. Niemand heeft een idee waaraan de Chinese telecomreus aan sleutelt, maar geen nieuws brengen en toch een grote internationale persconferentie houden, dat lijkt me te gek. Misschien krijgen we een opvallende wearable te zien? Of andere bijzondere mobiele technieken.

Één ding weten we zeker: de Ascend P8 zullen we niet te zien krijgen. Die krijgt een apart evenement binnen een maand. Mogelijk zal het submerk Honor ook wat aandacht krijgen in de presentatie. Er gaan geruchten de ronde dat een nieuwe Honor X2 een grondige concurrent voor de Samsung Galaxy Note 4 zou worden, aan de helft van de prijs. Een 1080p-scherm, octacore Kirin 925-chip en 3 GB RAM moeten dat extra kracht bijzetten. Afspraak op zondag 1 maart vanaf 13u30.

Lenovo: dikke vriendjes met Motorola

Ook al zijn Lenovo smartphones niet beschikbaar in Europa, toch moeten we hen grondig in het oog houden nu ze Motorola ook in hun portefeuille hebben. Wat zijn hun plannen met beide merken? Krijgen we eindelijk Lenovo smartphones binnen Europa te zien? Het is voorlopig nog koffiedik kijken, maar mogelijk krijgen we daarover verduidelijking op MWC.

Daarnaast mag je updates verwachten rond hun mooie Vibe smartphonereeks. Vooral de Vibe X3 zou een opvallende smartphone kunnen worden met een 5,5 inchscherm en 20 megapixelcamera, allemaal in een dunne, HTC-achtige aluminium behuizing. Hopelijk mogen we daar binnenkort ook van proeven bij ons.

ZDNet @ Mobile World Congress

Onze hele ploeg is aanwezig in Barcelona om live verslag uit te brengen met alle nieuws, heet van de naald. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste persconferenties waarop we aanwezig zullen zijn:

  • Acer: 1 maart vanaf 10u
  • Huawei: 1 maart om 13u30
  • HTC: 1 maart vanaf 16u
  • Alcatel One Touch: 1 maart vanaf 16u
  • Samsung: 1 maart vanaf 18u30
  • Microsoft: 2 maart vanaf 8u

Daarnaast start MWC op 2 maart vanaf 9u. Op de beursvloer zullen nog tal van nieuwtjes te rapen vallen, die we zo snel mogelijk met jullie zullen delen. Tot donderdag 5 maart blijven we aanwezig om verslag uit te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business