Nieuws

Microsoft onthult goedkope Lumia 640 in twee maten

Microsoft heeft op het Mobile World Congress de nieuwe Lumia 640 en Lumia 640 XL gelanceerd, twee nieuwe smartphones voor de budgetmarkt.

Aan het begin van de eerste beursdag op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Microsoft tijdens een druk bijgewoonde persconferentie de Lumia 640 voorgesteld.

De Lumia 640 bouwt verder op het succes dat Windows Phone reeds kent in het budgetsegment van de smartphonemarkt. Het toestel is voorzien van een 5 inch HD-scherm en zal beschikbaar zijn in een versie met 3G of 4G. Ook ondersteuning voor dualsim behoort tot de opties, al is het momenteel nog niet duidelijk of deze varianten ook bij ons op de markt zullen komen.

[related_article id=”161452″]

Microsoft voorziet de Lumia 640 van een degelijke 8 megapixelcamera aan de achterkant en een frontcam met wide-angle lens vooraan. De batterij heeft een capaciteit van 2.500 mAh. Verdere details over de specificaties werden nog niet meegedeeld.

Lumia 640 XL

Naast de Lumia 640 lanceert Microsoft ook een grotere Lumia 640 XL. Die krijgt een 5,7 inchscherm en beschikt over dezelfde specificaties als de kleine 640, met uitzondering van de camera en batterij. Achteraan zit een 13 megapixelcamera en de batterij heeft een capaciteit van 3.000 mAh

Windows 10

De Lumia 640 (XL) draait bij lancering nog op Windows Phone 8.1, maar zal naar Windows 10 kunnen updaten wanneer het nieuwe besturingssysteem later dit jaar wordt uitgerold. Een overzicht van de voornaamste veranderingen vind je in onze eerste indruk van de Windows 10 Preview voor smartphones.

Microsoft bevestigde tijdens zijn persconferentie nogmaals de ambitie om Windows 10 (met wisselende functionaliteit) naar alle Lumia’s met Windows 8.1 uit te rollen, en hintte op de komst van een nieuw vlaggenschiptoestel met Windows 10 later dit jaar.

Beschikbaarheid

De Microsoft Lumia 640 is beschikbaar vanaf april. De 3G-versie krijgt een prijskaartje van 139 euo, de 4G-versie kost 159 euro. De XL-versie kost 189 euro voor de 3G-versie en 219 euro voor 4G. Bij aankoop van één van deze toestellen biedt Microsoft ook een éénjarig abonnement op Office 365, dat je daarnaast ook nog op een pc en een tablet kan installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business