Nieuws

Titan-drones brengen internet naar de verste uithoeken

Later dit jaar gaat Google zijn Titan-drones voor de eerste keer de lucht in sturen. Met de drones kunnen afgelegen gebieden internettoegang krijgen.

De Titan-drones van Google gaan later dit jaar hun eerste testvluchten maken. Dat heeft topman Sundar Pichai van Google aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona, aldus The Verge.

Google nam dronefabrikant Titan over in april 2014, nadat blijkbaar ook Facebook interesse had om het bedrijf in te lijven en daarvoor zelfs al een bod op tafel had gelegd. De twee internetgiganten waren in Titan geïnteresseerd omdat de drones van de fabrikant met weinig energie lange tijd in de lucht kunnen blijven en in internettoegang kunnen voorzien voor de gebieden waar ze over vliegen.

[related_article id=”158901″]

Het Titan-team bouwt momenteel een nieuw prototype van het vliegtuigje met zonnecellen. Volgens Pichai staat het Titan-project nu waar Project Loom enkele jaren geleden stond. Met Loom wil Google internettoegang gaan voorzien via grote heliumballonnen. De twee technologieën kunnen mekaar aanvullen, aldus Pichai, en een soort netwerk van “vliegende masten” gaan vormen.

De ballonnen zijn moeilijk te besturen en zijn daarom vooral bedoeld om een groot gebied internettoegang te geven. De drones kunnen naar een meer afgebakend gebied gestuurd worden als daar nood toe is. Dat is bijvoorbeeld wanneer er plots extra bandbreedte nodig is of na een ramp zoals bijvoorbeeld een aardbeving.

In beide gevallen zal Google met telecomoperatoren samenwerken, zodat de gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over waar hun internetverbinding precies vandaan komt. Het uiteindelijk doel, aldus Pichai, is om de vier miljard mensen online te krijgen die nu nog geen internetverbinding hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business