Nieuws

Ultraveilige Blackphone krijgt twee opvolgers

Silent Circle kondigde op MWC een nieuwe smartphone en tablet met het Blackphone-label aan en gaat zich meer toespitsen op zakelijke klanten.

Silent Circle heeft op het Mobile World Congress een nieuwe telefoon en tablet aangekondigd: de Blackphone 2 en de Blackphone +.

Het bedrijf kondigde ook aan zich meer te willen concentreren op de zakelijke markt met deze toestellen. Eerder richtte Blackphone zich voornamelijk op consumenten die zich zorgen maakten oven hun privacy.

[related_article id=”161563″]

De nieuwe generatie

De Blackphone 2 is de opvolger van het model dat vorig jaar op deze beurs werd gepresenteerd. Hij krijgt onder andere een nieuwe 64-bit processor en een beter scherm. Het toestel heeft dit keer ook een glazen behuizing en doet qua design een beetje denken aan de iPhone 4, maar dan met een 5,5 inch-scherm. Over verdere specificaties is nu nog niks bekend.?

Qua software zal het mogelijk worden om zakelijke en privé-apps gescheiden te houden. Ook komt er een optie waarmee je de telefoon op afstand kan beheren of wissen.

De Blackphone+

De splinternieuwe 8-inch tablet werd Blackphone+ gedoopt en wordt in de herfst opgestart “als een uitgebreid alfa- en beta-programma”. Op dit moment bevindt de ontwikkeling van de tablet zich nog in een pril beginstadium. Beslissingen over de schermverhouding zijn bijvoorbeeld nog niet gemaakt.

Beide apparaten draaien, net als hun voorganger, op Blackphone’s eigen PrivatOS. Dat is een op Android gebaseerd besturingssysteem, dat ontworpen werd om je metadata extra te beveiligen, onder andere door gebruik te maken van end-to-end encryptie en individueel beveiligde apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business