Nieuws

Belgische broers ontwikkelen fitness tracker voor kinderen

Overgewicht wordt en steeds groter probleem, ook bij kinderen. Twee Belgische broers willen met behulp van technologie kinderen weer actiever maken.

Overgewicht wordt een steeds groter probleem, ook bij kinderen. De Belgische broers Frédéric en Nicolas Bruneau willen technologie inschakelen om kinderen weer in beweging te krijgen.

Naar het voorbeeld van de vele fitness trackers voor volwassenen hebben ze Miiya ontwikkeld, een fitness tracker voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Die moet kinderen op een speelse manier aanmoedigen om meer te bewegen.

[related_article id=”161563″]

Op het Belgisch paviljoen op het Mobile World Congress in Barcelona stellen ze hun product voor. De Miiya meet hoe actief een kind is (zowel tijdsduur als intensiviteit van de activiteit), maar in plaats van het kind saaie statistieken voor te schotelen, toont de Miiya een figuurtje dat evolueert naarmate het kind meer beweegt. Het idee doet wat denken aan een tamagotchi. De saaie statistieken worden weergegeven in een bijhorende applicatie die de ouders op hun smartphone kunnen installeren, zodat ze een overzicht krijgen van de activiteit van hun kind.

Wanneer het kind voldoende heeft bewogen – één uur activiteit per dag is de maatstaf – evolueert het figuurtje op de Miiya tot een superheld. Nadat die superheldstatus is bereikt, komen er missies beschikbaar die het kind samen met zijn of haar ouders kan voltooien. Het gaat dan om bewegingsspelletjes, die het kind verder motiveren om actief te zijn en ervoor zorgen dat de ouders betrokken worden in het spel.

Naast de sensoren om de activiteit te meten, beschikt de Miiya ook over een gps om de locatie van je kind te bepalen. Dit werd ingebouwd uit veiligheidsoverwegingen, bijvoorbeeld voor het geval dat je kind zo actief aan het spelen is in een openbaar park of speeltuin, dat je hem of haar uit het oog verliest. De app slaat alarm wanneer de Miiya te ver verwijderd is.

Miiya werd gelanceerd via een crowdfundingcampagne op Indiegogo. Hoewel de broers Bruneau daar maar 35 procent van hun vooropgestelde financiering hebben kunnen binnenhalen, zijn ze vastberaden om hun project verder te zetten en de Miiya binnenkort op de markt te brengen. Een exacte lanceerdatum en prijs zijn voorlopig nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business