Nieuws

Ook Apple ontdekt dat telefoons waterdicht kunnen zijn

Een nieuw patent van Apple laat vermoeden dat het bedrijf aan waterbestendige iPhones en iPads werkt. Daarmee volgt het het spoor van een pak andere fabrikanten.

Apple heeft een patent ingediend dat uitlegt hoe het bedrijf onderdelen van mobiele toestellen wil beschermen tegen vocht, zo ontdekte Apple Insider. Het patent (“Methodes om elektronische componenten af te schermen van vocht” getiteld) beschrijft hoe het bedrijf een speciale coating wil gebruiken op die onderdelen.

Via de PACVD-technologie (Plasma Assisted Chemical Vapour Deposition) wil Apple een waterafstotende laag aanbrengen op zowel de PCB-printplaten als het EMI-schild, dat elektromagnetische storingen moet voorkomen. Soldeerpunten kunnen daarnaast beschermd worden door speciale siliconen dichtingen.

[related_article id=”158256″]

Apple schrijft in het patent dat veel elektronische apparaten water kunnen binnenkrijgen via de laadpoorten, de aansluitpunten voor accessoires en de ingangen voor hoofdtelefoons. Er bestaan al wel hoesjes die kunnen voorkomen, maar die zijn onhandig en halen niks meer uit zodra water toch op een of andere manier is binnen geraakt, aldus Apple.

Het bedrijf lijkt er wel compleet aan voorbij te gaan dat er al een heleboel fabrikanten zijn die hun telefoons en tablets in minder of meerdere mate waterdicht maken. Onder meer verschillende toestellen in Sony’s Xperia-lijn, bepaalde Samsung Galaxy’s en telefoons van Kyocera, Motorola, HTC en Sonim bieden dit al langer aan. Sommigen van het gebruiken klepjes terwijl andere, zoals de HTC Desire Eye en de nieuwste Z4-tablet van Sony, het ook zonder kunnen. Het coaten van onderdelen met plasmadeeltjes bestaat trouwens al lang: een bedrijf van bij ons is pionier in die techniek.

Apple maakte eind vorige maand bekend dat het in het eerste kwartaal van zijn boekjaar 74,4 miljoen iPhones heeft verkocht, een stuk meer dan de 51 miljoen van het eerste kwartaal in 2014. Volgens het marktonderzoeksbureau Gartner is het bedrijf nu de grootste fabrikanten van slimme telefoons ter wereld. Het stoot daarmee Samsung van de troon dat 73 miljoen stuks wist te slijten.  

applegalaxyhtckyoceramotorolanieuwspacvdsonimwaterdichtxperia

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals