Nieuws

Apple verlaagt prijs Apple TV naar 79 euro

Apple heeft de prijs van zijn Apple TV met 20 euro verlaagd. In de VS krijgen kopers ook exclusief toegang tot de streamingdienst van HBO.

Op het Apple Watch-evenement heeft Apple-topman Tim Cook aangekondigd dat de prijs van de Apple TV naar beneden gaat. In de Verenigde Staten waar het bakje tot gisteren voor 99 dollar te koop was, gaat de prijs naar 69 dollar. In Europa is de daling wat meer bescheiden: van 99 naar 79 euro.

Een prijsverlaging duidt er vaak op dat er nieuwe hardware aankomt, maar Apple heeft nog niks losgelaten over een nieuwe versie van de Apple TV. Naar verluidt zou het bedrijf wachten tot de onderhandelingen met de televisiemaatschappijen zijn afgerond en Apple met een eigen streamingdienst kan beginnen.

[related_article id=”158256″]

Wat dat betreft kunnen Amerikaanse Apple TV-kopers nu al (voor een deel) op hun wenken bediend worden. Apple kondigde immers ook aan dat het de exclusieve partner wordt van HBO Now, de nieuwe streamingdienst van HBO. Die zal zo’n 15 dollar per maand gaan kosten en voorlopig enkel via Apple TV te bekijken zijn.

De nieuwe HBO-dienst is vanaf volgende maand beschikbaar. De start valt, waarschijnlijk niet geheel toevallig, net samen met het nieuwe seizoen van de megapopulaire reeks Game of Thrones.

De prijsverlaging en de exclusieve deal met HBO kunnen de oude Apple TV nieuw leven inblazen, maar toch heeft het Apple-apparaatje al lang niet meer het rijk voor zich alleen. Onder meer de Google Chromecast en andere mediastreamers mikken voor een goed stuk op dezelfde markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business