Nieuws

Google Now werkt binnenkort samen met al je apps

Google werkt aan een open API voor Google Now, die ontwikkelaars in hun applicaties kunnen integreren. Zo moet de digitale assistent nog meer informatie kunnen aanbieden.

Google Now voert je automatisch bruikbare content afhankelijk van de tijd, je locatie en persoonlijke voorkeuren. Zo geeft de assistent je bijvoorbeeld nu al aan hoe laat je zou moeten vertrekken om op tijd te komen, rekening houdend met de actuele situatie op de weg of op het spoor, door informatie uit je agenda te combineren met die van Google Maps.

Dit doet Now gebaseerd op informatie over jouw appgebruik en voorkeuren. Als Now het idee heeft dat het voor jouw relevante informatie kan melden, dan wordt dit weergegeven op zogenaamde kaarten. Het handigste is dat de applicatie leert van je gebruik, en je dus op den duur “antwoord geeft op vragen nog voordat ze gesteld zijn”, aldus Google zelf.

[related_article id=”158901″]

Tot voor kort werkte Google Now alleen nog maar samen met de eigen applicaties van Google om je van informatie te voorzien. Daar zijn anderhalve maand geleden een flinke lading partijen bijgekomen. Je kan bijvoorbeeld kaarten langs zien komen van Shazam of Airbnb.

Maar als het aan directeur product management van Google Now Aparna Chennapragada ligt, kan iedere ontwikkelaar straks ondersteuning krijgen in Now. Op een sessie op South by Southwest (SXSW) heeft zij namelijk aangekondigd dat Now van plan is een open API aan te bieden die iedereen in zijn apps kan inbouwen.

Aanvullend gaf Chennapragada inzicht in hoe zij en haar team geïnspireerd raken voor nieuwe functies in Google Now. Na een bezoekje aan Disneyland kwam ze bijvoorbeeld op het idee om de mogelijkheid in Google Now in te bouwen om je melden hoe lang de wachtrijen voor attracties in pretparken zijn (een functie die de apps van de Efteling en Walibi Holland bijvoorbeeld al aanbieden).

Ze zei verder dat het algoritme van Now zich meer aan zou moeten gaan trekken van persoonlijke voorkeuren, zoals hoeveel tijd je bij voorkeur besteed op het vliegveld voor je vlucht vertrekt. Wanneer we de nieuwe mogelijkheden mogen verwachten is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business