Nieuws

Facebook Messenger wordt betaaldienst

Met Facebook Messenger kan je niet alleen meer berichtjes uitwisselen. De chatdienst laat binnenkort ook toe om je vrienden geld te sturen.

Gebruikers van Facebook Messenger, en dat zijn er wereldwijd zo’n 500 miljoen, kunnen elkaar binnenkort ook geld sturen. Daarvoor moet een Mastercard- of Visa-kredietkaart aan hun Facebook-account worden gekoppeld.

In chatsessies kan je dan simpelweg op de nieuwe dollar-knop duwen om geld naar een gesprekspartner te versturen. De dienst zal de komende maanden beschikbaar worden op Android en iOS.

Met de nieuwe functies wil Facebook een groeiend aantal andere chatdiensten te slim af zijn. De betaaldienst Square bijvoorbeeld, sloot in november vorig jaar al een partnership af met Snapchat om gebruikers elkaar geld te laten sturen. Met diensten als Venmo van Paypal en Square Cash is het mogelijk om via de kredietkaart snel rekeningen te delen met vrienden.

Facebook heeft zo’n 1,2 miljard regelmatige gebruikers, maar minder dan de helft daarvan gebruikt dus de Messenger-dienst. Het bedrijf nam vorig jaar ook Whatsapp over voor 19 miljard dollar, maar die dienst laat geen betalingen toe.

Ondertussen zijn concurrenten als Snapchat van kleine startups uitgegroeid tot fikse concurrenten die vooral bij jonge internauten tussen 18 en 34 populair zijn. Die leeftijdsgroep blijkt ook de grootste groep te zijn zonder bankrekening. Dit soort nieuwe betaaldiensten kunnen daar verandering in brengen.

Mobiele betalingen zijn de laatste grote trend in Silicon Valley. Vorig jaar kwam Apple met Apple Pay op de proppen waarmee iPhone- en Watch-gebruikers bij duizenden winkels in de Verenigde Staten kunnen betalen. Ook Samsung, Google en Paypal werken aan vergelijkbare diensten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business