Nieuws

Nieuwe testversie Windows 10 beschikbaar zonder Spartan-browser

Het wachten op een nieuwe build van Windows 10 wordt beloond: nummer 10041 is te downloaden. Microsoft belooft vanaf nu ook elke maand een nieuwe update.

Het heeft een tijdje geduurd, maar Microsoft heeft eindelijk een geüpdatete versie uitgebracht van de Technical Preview van Windows 10 die via zijn Insiders-programma beschikbaar was. Build 10041 wordt aangeleverd via Windows Update voor iedereen die in de ‘Fast Ring’ zit.

Van deze build wordt geen ISO vrijgegeven. Er zitten een boel nieuwigheden in, maar van Project Spartan, de browser die Internet Explorer moet gaan opvolgen, is nog geen spoor.

[related_article id=”161452″]

Sneller testen

Wie in de ‘Slow Ring’ zit, kan de feedback van de vroege vogels afwachten en zien of Microsoft deze versie (of een latere) verder doorstuurt. Wie in de Fast Ring verblijft, zal vanaf nu ook elke maand een update krijgen, zegt Microsoft en misschien zelfs nog sneller en dat tot aan de marktintroductie van Windows 10 deze zomer.

Daarvoor zal Microsoft zijn testproces versnellen. Het bedrijf geeft toe dat de drie teststadia waar een nieuwe build door moest vooraleer hij uitgebracht werd, te conservatief was. “Het Insiders-publiek accepteert een hoger risico en heeft dezelfde verwachtingen over kwaliteit”, zo zegt Gabe Aul van Microsoft. “Dat heeft tot veranderingen in het ontwikkelingsproces geleid en een engagement om sneller te gaan.”

Een vast tijdspad van updates wil Aul nog niet geven. Er zullen ook ‘blackout’-periodes komen waarin nieuwe features worden klaargestoomd die nog niet klaar zijn om met anderen te delen. Die periodes zullen het maandelijkse release-schema echter niet in het gedrang brengen.

Cortana

In Build 10041 zitten onder meer nieuwe features om het Start-menu te personaliseren en ook veranderingen aan het vergrendelscherm. De Virtual Desktops zijn verbeterd en bieden de mogelijkheid om er een venster naar toe te slepen. Daarnaast wordt ook Cortana (met nieuwe mogelijkheden en minder bugs) beschikbaar op Chinese, Britse, Franse, Italiaanse, Duitse en Spaanse desktops.

Deze build is niet beschikbaar voor Windows Phone. Microsoft zegt daar nog wat tijd voor nodig te hebben, onder andere om de compatibiliteit met zo veel mogelijk telefoons te verzekeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business