Nieuws

Tag Heuer maakt luxueus Android Wear-horloge

De Zwitserse horlogemaker Tag Heuer waagt zich aan een smartwatch. Die verschijnt later dit jaar en zal draaien op Android Wear.

Tag Heuer gaat een Android Wear-horloge maken in samenwerking met Google en Intel. Dat heeft de Zwitserse horlogemaker bekendgemaakt op Baselworld, een jaarlijks event voor horlogemakers en juweliers. Gezamenlijk gaan de drie bedrijven een mechanisch horloge ontwikkelen met slimme features. Tag Heuer verzorgt het design, Intel de processor, en Google het OS.

Het unieke Zwitserse Android Wear-horloge is “de eerste in zijn soort”, aldus Intel. Tag Heuer zal met meer details komen in het laatste kwartaal, onder meer over de prijs en features. Volgens Reuters zal het horloge een digitale replica worden van de Tag Heuer Carrera. Dit model kost nu al tussen de 3.000 en 5.000 euro, dus waarschijnlijk gaat het een prijzige uurwerk worden.

[related_article id=”161563″]

Traditionele horlogemakers hebben er met de opkomst van de smartwatch een hoop concurrentie bij. Deze samenwerking, en de ontwikkeling van een meer traditionele smartwatch zal Tag Heuer wellicht relevant houden in dit digitale tijdperk. Voor Intel is het een mooi project om zijn positie in een opkomende markt veilig te stellen. De chipfabrikant heeft waarschijnlijk geleerd van het missen van de smartphone-boot. Voor Google is het dan weer een kans om aan de bovenkant van de markt te kunnen concurreren met (bepaalde edities van) de Apple Watch, waarvan wordt verwacht dat het een marktaandeel van 55% gaat verwerven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business