Nieuws

Bloatware op Galaxy S6 kan niet worden verwijderd

Jammer maar helaas: bloatware-apps op de Galaxy S6 kunnen niet worden verwijderd, maar wel uitgeschakeld, zodat ze nagenoeg onzichtbaar zijn.

Een van de grootste klachten bij Androidsmartphones, niet in het minst bij die van Samsung, is de overvloed aan apps die met het toestel meegeleverd worden en je niet kan verwijderen. Gisteren leek er even een lichtpuntje te zijn, nadat verschillende media berichtten dat je het grootste deel van de bloatware op de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge kan verwijderen. De waarheid is echter, zoals wel vaker, iets meer genuanceerd.


Lees ook: Review Samsung Galaxy S6 Edge: pure luxe

[related_article id=”161563″]


Het nieuws werd gebracht op basis van screenshots van een ontwikkelaar op het XDA Developers-forum, waaruit werd opgemaakt dat heel wat voorgeïnstalleerde apps (zoals die van Microsoft, Google en Samsung zelf) van het toestel kunnen worden verwijderd. Eigen onderzoek van onze redactie met een recentere firmwareversie leert ons dat dat verhaal niet helemaal klopt.

Standaardapplicaties op de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge kunnen niet worden verwijderd, maar wel uitgeschakeld, zodat ze niet langer opduiken in het applicatieoverzicht en geen systeembronnen gebruiken. Die functie is trouwens al geruime tijd op alle Android-toestellen aanwezig. De enige apps die je niet kan uitschakelen, ook niet op de S6, zijn essentiële systeemapplicaties zoals de camera of berichtenapp.

Het zou merkwaardig zijn moest je apps zoals die van Microsoft kunnen verwijderen. Met dergelijke deals is immers heel wat geld gemoeid, en Microsoft wil natuurlijk dat zijn investering opbrengt.

Je zal je dus tevreden moeten stellen met het uitschakelen van apps die je echt niet nodig hebt, maar die nemen dan wel nog altijd opslagruimte in beslag. In het geval van de Galaxy S6 komt dat neer op ongeveer 880 MB, bovenop de 6,5 GB die het systeem reeds in beslag neemt. In realiteit heb je op de 32 GB-versie dus maar een goeie 25 GB vrij beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business