Nieuws

Microsoft plant twee grote updates voor Windows 10 in 2016

De softwaregigant introduceert een nieuw model waarbij de kern van Windows regelmatig grote updates ontvangt. Voor 2016 staan er al twee gepland.

Bronnen binnen het bedrijf vertellen dat Microsoft bezig is met twee updates die met de kern van Windows te maken hebben. Eentje in de zomer van 2016 en vervolgens nog eentje in het najaar.

De updates zijn voornamelijk gericht op nieuwe hardware en apparaten die op Windows draaien. Denk aan de Xbox, Surface Hub, smartphones, HoloLens, Microsoft Band, Office en andere producten die leunen op Windows. Redstone is de codenaam voor deze updates, zo ontdekte Neowin, en is een referentie aan Minecraft, de populaire game die Microsoft vorig jaar heeft gekocht.

[related_article id=”161452″]

Volgens de huidige planning wil Microsoft Windows 10 voorzien van maandelijkse updates. Daarbij zijn ook de plannen onthuld voor "Windows as a Service". Het nieuwe besturingssysteem is vanaf komende zomer te krijgen. Microsoft blijft updates maken, zelfs voor componenten die niet tot de kern behoren.

Als onderdeel van de plannen ontvangen elementen als Project Spartan, de nieuwe browser voor Windows 10 en vervanger van Internet Explorer, updates via de Windows Store. Dit om er zeker van te zijn dat de nieuwste functionaliteiten zo snel mogelijk bij de eindgebruiker arriveren. Bij Windows Phone werkt Microsoft op eenzelfde manier.

De Windows Redstone-updates kunnen niet gezien worden als Windows 11 of Windows 12, maar eerder als Windows 10.1 met nieuwe opties waar alle verschillende apparaten van profiteren. Microsoft wil meer details bekend maken over de ontwikkeling van HoloLens en Windows 10 tijdens Build later deze maand. De kans bestaat dat "Windows as a Service" en Redstone dan ook besproken worden. Alhoewel dat laatste nog niet zeker is, want intern wordt de naam pas twee maanden gebruikt. Het kan dus nog te vroeg zijn voor het bedrijf om de plannen nu al te delen met het publiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business