Nieuws

KitKat voor het eerst de grootste Androidversie

Android 4.4 KitKat is eindelijk groter dan voorganger Jelly Bean. Het nieuwe Android 5.0 Lollipop draait op zo'n 5 procent van de apparaten.

De nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem, Android 5.0 Lollipop, groeit traag. De laatste cijfers, gebaseerd op smartphones en tablets die gebruik hebben gemaakt van de Google Play Store tussen 31 maart en 6 april, laten zien dat amper 5,4 procent op de lekstokversie draait.

Ondertussen maakt 41,4 procent van de apparaten gebruik van Android 4.4 Kitkat. Daarmee is het eindelijk groter dan voorganger Jelly Bean en meteen ook de meest voorkomende Androidversie op de markt. Meer dan 40 procent van de Androidapparaten draait een versie ouder dan Android 4.4. Lollipop, waarvan het grootste deel op één van de drie Jelly Bean-versies.

[related_article id=”158901″]

Android 4.4 kwam uit op 31 oktober 2013. Lollipop is beschikbaar sinds november 2014. Het is niet zo dat er geen interesse is in de laatste versie van Android. Een van de redenen van de langzame adoptie is dat de release van een nieuwe versie het begin is van een tergend lang proces, alvorens het op je apparaat draait.

Wanneer Google een nieuwe Androidversie uitbrengt, moet deze eerst worden aangepast door de fabrikanten om skins en andere personalisaties goed te laten draaien op hun toestellen. Naast het feit dat dit veel tijd kost, zien deze fabrikanten weinig heil in het uitrollen van gratis software-updates. Liever verkopen ze natuurlijk een compleet nieuw apparaat.

Dit werkt de huidige fragmentatie enorm in de hand. En dat brengt op zijn beurt weer behoorlijke risico’s met zich mee. Gebruikers van oudere versies van Android zijn kwetsbaar voor malware als gevolg van bugs, die niet altijd meer door Google gedicht worden.

Androidgooglejelly beankitkatlollipopmobielnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN