Nieuws

Het perfecte wachtwoord volgens Edward Snowden

Hoe verzin je een goed wachtwoord? In een stukje uit zijn interview met komiek John Oliver legt Edward Snowden het uit. Met dank aan Margaret Thatcher.

Voor de meeste mensen moet een wachtwoord een soort interne logica hebben. Meestal komt die logica neer op “iets wat ik kan onthouden, ook na zes pintjes”. Dat betekent echter ook dat de meeste wachtwoorden totaal niet veilig zijn. Met een computer kunnen hackers ze meestal binnen de seconde raden. En dat was wat Edward Snowden probeerde uit te leggen aan komiek John Oliver in Moskou.

In een nieuw stukje uit hun berucht interview van vorige week, legt Snowden uit hoe het dan wel moet. Oliver geeft enkele suggesties voor wachtwoorden die allemaal door Snowden neergesabeld worden. Zijn suggestie: margaretthatcheris110%SEXY.

De meeste mensen zullen het er ook eens over zijn dat deze zin voldoet aan alle kenmerken van een goed wachtwoord. Maar is dit iets wat we telkens willen intypen als we naar onze Gmail surfen? Nee, omdat we lui zijn en kiezen voor de gemakkelijke uitweg. En dus typen we zoiets al “123456” of "password".

[related_article id=”161920″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business