Nieuws

Bekijk de lancering van de Falcon 9 in 4K en slow motion

Een raketlancering is altijd de moeite, maar komt zelden meer tot z'n recht dan in een 4K-resolutie en slow motion. SpaceX weet dat en plaatst daarom een spectaculaire compilatievideo op Youtube.

4K sijpelt steeds meer door. Misschien ben jij al wel één van de gelukkigen die een scherm of televisietoestel met de resolutie bezit. Helaas is het nog steeds zoeken naar 4K-waardige content. SpaceX draagt z’n steentje bij met bovenstaande compilatievideo. Wie geen 4K-scherm heeft of wiens verbinding niet volstaat om de video te streamen kan uiteraard ook kiezen voor een lagere resolutie.

In de video kunnen we genieten van lanceringen gefilmd in 4K en slow motion. Zowel dag- en nachtlanceringen van de Falcon 9 komen aan bod, net als een fragment waarin de Grasshopper de hoofdrol speelt. Die eerste trap van de Falcon 9 gebruikte SpaceX om het verticale landingssysteem te ontwikkelen dat momenteel in echte situaties getest wordt.

Als alles naar wens verloopt onderneemt het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk maandag een nieuwe poging om de eerste trap van een echte raket intact terug te brengen naar de aarde. De trap moet landen op een drijvend platform in de oceaan. De vorige poging viel letterlijk in het water met dank aan stormweer, terwijl de poging daarvoor eindigde in ongepland vuurwerk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business