Nieuws

Nokia wil stuk van Alcatel-Lucent kopen

Nokia staat op het punt een deel van Alcatel-Lucent over te nemen. Als de Franse overheid de deal goedkeurt komt het draadloze departement binnenkort in Finse handen.

De verkoop van de telefoonafdeling aan Microsoft heeft Nokia duidelijk geen kwaad gedaan. Het bedrijf, bevrijd van een zware blok aan het been, wil alweer groeien. De Finnen azen op een deel van het Franse Alcatel-Lucent. Het draadloze departement moet Nokia sterker maken in de telecommunicatiesector. Het bedrijf wil zo  de druk op Ericsson verhogen. Dat weet Bloomberg.

Anonieme bronnen dicht bij de onderhandelingen claimen dat de overnamegesprekken ver gevorderd zijn. Nokia zou aanvankelijk overwogen hebben om heel Alcatel-Lucent te kopen maar uiteindelijk lijken de onderhandelingen uit te draaien op een gedeeltelijke overname. Het departement dat zich bezighoud met alles wat draadloos zou binnenkort van eigenaar verwisselen. Die afdeling was vorig jaar goed voor een omzet van 4,7 miljard euro, aldus Bloomberg.

Here

De bronnen benadrukken dat de gesprekken nog niet zijn afgerond en dat de deal nog uit elkaar kan spatten. Onder andere de Franse overheid moet z’n zegen nog geven, en die deed in het verleden al eens moeilijk wanneer het op samensmelten van bedrijven aankwam.

Nokia zal vermoedelijk de kaartendienst Here verkopen. De opbrengst daarvan zou naar de acquisitie van Alcatel kunnen gaan. Door het draadloze portfolio van Alcatel-Lucent te kopen zou Nokia in één klap contracten overnemen met Verizon en AT&T, en bovendien zijn positie in de Chinese markt aanzienlijk versterken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business