Nieuws

Makerbot ontslaat vijfde van zijn personeel

Het Amerikaanse 3D printer-bedrijf Makerbot ontslaat ongeveer één op vijf personeelsleden. Zo'n honderd mensen moeten op zoek naar een nieuwe baan.

Van de vijfhonderd mensen die momenteel nog bij Makerbot werken, een Amerikaanse fabrikant van 3D-printers uit Brooklyn, worden er een honderdtal ontslagen. Ook worden de drie eigen Makerbot-winkels die het bedrijf uitbaat, gesloten.

Makerbot is een fabrikant die zich met zijn 3D-printers vooral op consumenten en "prosumers" richtte en niet zozeer op de zakelijke markt. In 2013 werd het overgenomen door Stratasys, een bedrijf dat al sinds 1989 3D-printers bouwt. Stratasys betaalde toen 403 miljoen dollar in aandelen voor het bedrijf. Bij dat bedrag kon nog ruim 200 miljoen dollar bijkomen, als er bepaalde doelstellingen werden gehaald.

Volgens de website Motherboard is de herstructurering het geesteskind van de nieuwe directeur van het bedrijf, Jonathan Jaglom. Hij nam bij de overname het roer over van Jenny Lawton die nu een functie bij Stratasys bekleedt.

Tussen 2012 en 2014 is Stratasys met ongeveer 600 procent gegroeid. In een mededeling zegt het bedrijf dat de reorganisatie er komt om “te blijven focussen op wat belangrijk is voor onze klanten”. Het gaat dan onder meer over “het verbeteren van de producten en het laten groeien van het 3D-ecosysteem”. Makerbot zal zijn retailplannen in de toekomst ook gaan waarmaken met “nationale partners” en moet meer aanwezig zijn in de professionele en educatieve markt, aldus Stratasys. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business