Nieuws

Geef je telefoon instructies vanuit de Google-zoekbalk

Voortaan kan je je Androidtelefoon taken laten uitvoeren via een zoekopdracht in Google op je desktop.

Google introduceert een nieuwe functionaliteit die toelaat om notities, herinneringen en routebeschrijvingen rechtstreeks vanuit de zoekbalk op je deskop naar je Androidtelefoon te sturen.

De functie vereist dat Google Now op je smartphone actief is, en dat je “Kaarten weergeven” en “Meldingen voor kaartupdates weergeven” hebt aangevinkt in de instellingen voor Now-kaarten (Google Now > Menu > Instellingen > Now-kaarten).

[related_article id=”158901″]

Zorg er daarnaast voor dat “Web & App Activity” in je Accountgeschiedenis aangevinkt staat, en dat je ingelogd bent bij Google op je desktop (welke browser je gebruikt, maakt niet uit) met hetzelfde account als op je Androidtelefoon.

Heb je deze instellingen nooit manueel aangepast, dan staat alles waarschijnlijk al zoals het hoort.

Zijn de instellingen in orde, dan kan je via onderstaande zoekopdrachten instructies geven aan je telefoon, rechtstreeks vanuit de zoekbalk op je computer.

  • Find my phone: Geeft de huidige locatie van je telefoon, op voorwaarde dat die aan staat en verbonden is met het internet. Via de knop “Ring” kan je je telefoon gedurende 5 minuten laten afgaan op volledig volume.
  • Send directions: Heb je een routebeschrijving opgezocht via de computer, dan kan je die onmiddellijk naar je smartphone doorsturen om via Google Maps naar je bestemming te navigeren. (*)
  • Send a note: Stuur een notitie naar je smartphone. De notitie verschijnt in je notificatiebalk, van waaruit je hem kan kopiëren of bewaren in een applicatie naar keuze. (*)
  • Set an alarm: Stel een alarm in voor de Klok-app op je telefoon. (*)
  • Set a reminder: Stel een herinnering in op basis van tijdstip of plaats. De herinnering verschijnt op het gepaste moment in Google Now op je smartphone.

De zoekopdrachten gemarkeerd met (*) zijn voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Toch kan je ze ook bij ons reeds gebruiken door Google in het Engels te gebruiken en &gl=us aan de url toe te voegen. Bijvoorbeeld: https://www.google.be/webhp?hl=en#hl=en-BE&q=send+directions&gl=us

Dat maakt het allemaal natuurlijk net wat omslachtiger om efficiënt te gebruiken, maar we verwachten dat Google de functionaliteit binnenkort ook naar andere landen en talen zal uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business