Nieuws

Google Now krijgt 70 nieuwe partnerapps

Met de toevoeging van 70 nieuwe apps die Google Now-kaarten kunnen genereren, kan het platform je steeds beter van de goede informatie op het juiste moment voorzien.

Eerder dit jaar is Google begonnen met het toestaan van ontwikkelaars van Android-apps zoals Airbnbb, Lyft en Pandora om eigen Google Now-kaarten te genereren. Het doel is net als bij Googles eigen kaarten om op het juiste moment precies de goede informatie weer te geven voor de gebruiker. De lijst van ontwikkelaars die hier gebruik van maken breidt snel uit.

Google maakte deze week bekend dat zeventig nieuwe apps nu de mogelijkheid hebben om Now-kaarten te generen. Hieronder bevinden zich enkele grote namen. Spotify kan je afspeellijsten aanraden op basis van je luistergedrag, hetzelfde geldt voor TuneIn Radio en Youtube. Zipcar herinnert gebruikers eraan wanneer de autoreservering afloopt. Fitness-apps van Runkeeper, Jawbone en Adidas laten je dagelijkse doelen zien en moedigen je aan hieraan te werken. Met de Now-kaarten van ABC News, Circa en Feedly ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

[related_article id=”158901″]

Google stelt dat de Now-kaarten betere informatie geven dan normale notificaties. De gegevens komen naar voren wanneer het relevant is. Dat klinkt logisch, want de persoonlijke assistent van Google weet beter hoe jouw leven in elkaar zit dan de individuele apps.

Google Now is niet gelimiteerd tot je smartphone. Het smartwatchplatform Android Wear werkt heel goed samen met de dienst. De informatie die je krijgt is heel handig in een oogopslag te lezen op je horloge. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business