Nieuws

Microsoft geeft nieuwe demonstraties HoloLens

Op Build 2015 gaf Microsoft opnieuw enkele opgemerkte demonstraties van de Hololens. Wanneer de VR-bril precies op de markt komt, is echter nog niet bekend.

Alex Kipman, de ontwikkelaar van de Microsoft Kinect en hoofd van het Hololens-project, heeft op Build 2015 plannen onthuld voor een Hololens-platform. Hiermee kunnen ontwikkelaars Windows 10-apps maken die met de VR-bril werken.

Volgens Kipman kunnen zowat alle programma’s voor het toekomstige Windows 10 met Hololens samenwerken. Daarmee onderstreept Microsoft nogmaals zijn visie voor het OS: een eengemaakte ervaring die werkt over verschillende toestellen en platformen.

[related_article id=”161452″]

Veel details over de Hololens, die Microsoft voor het eerst in januari liet zien, zijn nog geheim. Hoeveel het apparaat gaat kosten en wanneer deze beschikbaar wordt, is bijvoorbeeld nog onbekend. Microsoft wil niet meer zeggen dan dat de Hololens rond dezelfde periode als Windows 10 in de winkels moet liggen.

Het feit dat het bedrijf zelf honderden demonstratiemodellen had meegebracht naar Build 2015 laat vermoeden dat een massaproductie niet zo ver meer af is. De demonstraties die Microsoft hield, waren ook bepaald indrukwekkend. In een ervan transformeert een robot in een interactief cartoonfiguurtje als je er naar kijkt door de Hololens.

Een andere demonstratie veranderde een gewone huiskamer in een soort super-desktop, met computerschermen die op de muren verschijnen en virtuele, interactieve widgets die door de kamer zweven.

Maar er zijn ook serieuze toepassingen mogelijk, zoals in architectuur en geneeskunde. Op het podium werd met de Hololens bijvoorbeeld een virtueel lichaam gedissecteerd in verschillende lagen huid, spieren en botten.

Volgens Kipman moet de VR-bril niet verbonden zijn met een telefoon of pc om zijn werk te doen en is hij volledig draadloos.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business