[Partner info] Unit4 C-Logic, gespecialiseerd in boekhoudsoftware, is genomineerd in twee categorieën van de Smart Business Awards.


[Partner info] Unit4 C-Logic is een van de marktleiders op gebied van boekhoud- en facturatiesoftware in ons land, en neemt het voortouw in de nieuwe ontwikkelingen in dat gespecialiseerde maar alomtegenwoordige domein.

Unit4 C-Logic werd in 2008 onderdeel van de internationale groep Unit4, en blijft zich daarbinnen specialiseren in boekhoudsoftware voor de Belgische markt. “We richten ons daarbij zowel op de veeltallige Belgische kmo’s als op accountantskantoren,” zegt sales manager Lien Geirnaert.

“Daarbij gaan we ook specifiek op zoek naar verticale markten: zo hebben accountants bijvoorbeeld niet alleen nood aan onze boekhoudsoftware Venice, maar ook aan specifieke workflow-modules en een online portaal om data te kunnen delen met klanten. Dergelijke software werd al ontwikkeld door onze collega’s uit Nederland en zetten wij in de markt onder de naam Financial Data Suite. Wanneer al die zaken perfect met elkaar geïntegreerd zijn, is dat een groot pluspunt.”


[related_article id=”162039″]

De klanten van Unit4 C-Logic in België zijn divers: boekhouders, grote en kleine accountantskantoren, en kmo’s zijn de belangrijkste spelers, maar het bedrijf is ook trots op samenwerkingen met een aantal OEM’s. “Zo werken we samen met D’Ieteren, waardoor onze software in alle Audi- en Volkswagen-garages gebruikt wordt.”

Sinds twee jaar zet het bedrijf ook steeds meer in op het zogenaamde SMAC-model, vertelt Geirnaert. Dat gaat uit van vier pijlers: Social, Mobile, Analytics en Cloud. “Voor het grootste deel is dit een voortzetting van de strategie die we al volgden. Zo is Unit4 C-Logic al sinds 2001 bezig met het ontwikkelen van een SaaS-pakket, dat bijvoorbeeld door BDO al jarenlang gebruikt wordt. Daarbij wordt vandaag ook steeds meer ingezet op de cloud en mobiele toepassingen; het is immers belangrijk dat de meest relevante data altijd en overal beschikbaar is.”

Bij die mobiele toepassingen wil Unit4 C-Logic vooral het verschil maken door een doorgedreven integratiestrategie. Binnen Unit 4 zijn namelijk verschillende softwarepakketten en lokale afdelingen actief; boekhoudsoftware is immers inherent gebonden aan de wetten van elk afzonderlijk land. “Er wordt echter steeds sterker ingezet op integratie, zowel tussen onze verschillende eigen diensten en pakketten als met externe toepassingen,” legt Geirnaert uit.

“Allereerst is het zaak om klanten steeds een zo gepast mogelijke oplossing aan te bieden; wanneer ze onze standaardsoftware ontgroeien, kunnen we bijvoorbeeld meteen klaarstaan met een voorstel om up te graden naar onze ERP-oplossing voor grotere bedrijven, namelijk Unit4 Business World,” beschrijft Geirnaert. Daarenboven kunnen klanten ook verschillende modules aan elkaar koppelen, om te vermijden dat data meer dan één keer moet worden verwerkt en ingevoerd. Unit4 C-Logic heeft een SDK (Software Development Kit) waarmee partners eigen software zo makkelijk mogelijk kunnen koppelen met Venice, waardoor onder andere een aantal kassasystemen en webshops probleemloos kunnen samenwerken met de software.

“We zijn ook een voortrekker op gebied van automatisering en efficiëntie; zo zetten we onze schouders al vanaf het begin onder de standaarden voor elektronische facturatie. We werken samen met systemen als Isabel en CodaBox, en zorgen er ook voor dat onze software het EFFF-formaat probleemloos ondersteunt,” besluit Geirnaert.

Unit4 C-Logic is genomineerd voor de Smart Business Awards in de categorieën Business Software en Accounting & ERM. Alle genomineerden en mogelijkheid om te stemmen vindt u op: www.smartbusinessawards.be.