Nieuws

iPhone 6 lokt Europese Androidgebruikers naar Apple

Meer Europeanen maakten in het eerste kwartaal van 2015 de overstap van Android naar iOS.

 Beeld: endermasali / Shutterstock.com

Volgens cijfers van onderzoeksorganisatie Kantar Worldpanel Comtech heeft Apple in Europa een deeltje van het Androidpubliek weggekaapt met zijn iPhone 6 en 6 Plus.

Het Europese marktaandeel van Apple steeg met 1,8 procent, dat van Android daalde met 3,1 procent. De beslissing van Apple om voor een groter scherm te kiezen bij de laatste generatie van iPhones werpt zijn vruchten af.

[related_article id=”158256″]

“In het eerste kwartaal van 2015 bleven de iPhone 6 en 6 Plus consumenten aantrekken over heel Europa, inclusief gebruikers die voordien een Androidtoestel bezaten,” stelt Carolina Milanesi, Chief of Research bij Kantar. “Binnen de vijf grootste landen in Europa stapten gemiddeld 32,4 procent van Apples nieuwe klanten over van Android naar iOS.”

Ook Apple zelf bevestigt dit. CEO Tim Cook liet tijdens het laatste kwartaalverslag van het bedrijf optekenen dat ze nog nooit zo’n groot aandeel van ‘overstappers’ aantrokken dan met de huidige iPhone-cyclus.

Ondanks die positieve evolutie voor Apple blijft Googles besturingssysteem Android wel afgetekend het meest verkochte in Europa. Android heeft ongeveer tweederde van de markt in handen, Apple rondt nu de kaap van 20 procent.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business