Nieuws

Nintendo maakt voor het eerst in vier jaar winst

Gamebedrijf Nintendo kan voor het eerst sinds 2011 een positieve balans voorleggen. Het mag daarmee voorzichtig optimistisch zijn.

Japanse gameproducent Nintendo kon voor het eerst sinds 2011 zijn financieel jaar afsluiten met positieve cijfers.

Hoewel de verkoop blijft slabakken, zorgde de goedkope yen ervoor dat het bedrijf toch een redelijke winst kon opstrijken. Door de lager genoteerde yen vervaardigde Nintendo zijn producten goedkoop en verkocht ze dan met winst in landen met een sterkere munt, zoals de dollar.  

[related_article id=”160734″]

De nettowinst waar Nintendo op afklokte bedroeg 310 miljoen euro op een omzet van 4,1 miljard euro. Ook voor het volgende jaar is Nintendo optimistisch: ze voorspellen een verdubbeling van de huidige winstmarge.

Het bedrijf probeert steeds meer nieuwe bronnen aan te boren om zijn omzet op te krikken. Er was vorige maand de officiële aankondiging dat het zijn eerste stappen zou zetten in de mobiele gamesector via de samenwerking met ontwikkelaar DeNA. Nu maakte Nintendo samen met zijn jaarcijfers ook bekend dat het een overeenkomst heeft afgesloten om zijn bekende figuren in de pretparken van Amerikaans mediabedrijf Universal te introduceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business