Nieuws

Nieuwe patentenoorlog woedt tussen Apple en Ericsson

Nadat beide partijen elkaar in de VS voor de rechter daagde, verhoogt Ericsson nu de inzet door ook in Europa verschillende zaken tegen Apple aan te spannen wegens patentschendingen.

Communicatiebedrijf Ericsson daagt Apple voor de rechter in verschillende Europese landen vanwege patentschendingen. Het Amerikaanse bedrijf zou draadloze communicatietechnologieën gebruiken waarvan Ericsson de licentiehouder is. De nieuwe zaak komt er nadat een toenadering door Ericsson werd afgeketst door Apple.

Het betreft verschillende octrooien die als standaard essentieel zijn bestempeld in de sector. Dit betekent dat patenthouders deze moeten delen met concurrenten om zo een competitieve markt te verzekeren. In ruil daarvoor mogen ze een "eerlijke, redelijke en niet-discriminerende" prijs vragen voor hun licenties.

[related_article id=”158256″]

En daar wringt net het schoentje tussen Ericsson en Apple. Die laatste vond dat Ericsson te veel aanrekende voor zijn technologieën, waardoor het in januari een rechtszaak in de VS aanspande tegen het Zweedse bedrijf. Ericsson reageerde met een identieke actie, maar probeerde nadien met Apple te onderhandelen. Die poging is nu afgesprongen en zet het communicatiebedrijf ertoe aan om opnieuw juridisch geschut boven te halen, deze keer in Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business