Nieuws

Nieuwe Windows 10 Preview introduceert privémodus in Edge

Microsoft geeft een nieuwe proefversie van Windows 10 vrij, build 10122. De volgende stap op weg naar de uiteindelijke lancering eind juli.

Microsoft maakte een nieuwe testbuild van Windows 10 voor desktops beschikbaar via Windows Insiders op de Fast Ring.

De nieuwe versie, 10122, is vanaf 20 mei te krijgen en ontworpen voor desktops, laptops en tablets, maar niet voor smartphones.

[related_article id=”161452″]

De vorige proefversie van Windows 10, build 10074, gaf Microsoft vrij op 29 april. Die preview is naar testers gegaan in de Fast en Slow Ring.

De nieuwste build bevat verbeteringen voor Start en Continuum, zoals gedemonstreerd door het bedrijf tijdens Build en Ignite. Tevens krijgt de Edge-browser een nieuwe tabpagina en een privémodus om over het web te surfen. De nieuwe versie zou ook veel problemen van de browser verhelpen waar testers in een eerder stadium tegenaan liepen.

Toch werkt het nieuwe Edge (Project Spartan) nog niet naadloos op alle systemen. Ook de meest recente proefversie van Windows 10 heeft problemen met de browser op pc"s met grafische kaarten van AMD.

Op het moment is Microsoft meer bezig met het verbeteren en bijstellen van Windows 10 dan dat het nieuwe functionaliteiten toevoegt. Gezien de verwachting dat het nieuwe besturingssysteem eind juli op de markt komt, is dat een logische keuze. Windows 10 Mobile voor smartphones en kleine tablets heeft vertraging opgelopen en verschijnt pas na de zomer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business