Nieuws

Apple daagt Google Now uit met Proactive

Siri en iOS missen de scherpte om de strijd aan te gaan met Google Now. Als het aan Apple ligt komt daar nu verandering in met Proactive.

De tijd is aangebroken dat Siri evolueert van een redelijk beperkte door spraak aangestuurde zoekmachine naar een krachtige persoonlijke assistent. Het lijkt erop dat Apple dat nu eindelijk beseft en hier iets aan gaat doen. Naar verluidt werkt het bedrijf aan een nieuwe app voor iOS met de naam Proactive. Doel hiervan is om Siri intelligenter te maken zodat het de strijd aan kan met Google Now.[related_article id=”161975″]

Net als Google Now geeft Proactive automatisch de juiste informatie op het goede moment, gebaseerd op de gegevens en gebruikspatronen van de gebruiker, schrijft 9to5Mac. De app respecteert de privacyvoorkeuren van de gebruiker. Dit is potentieel een groot verschil met Google Now, dat toegang vraagt tot je e-mail, agenda, contacten, locatie en andere persoonlijke informatie.

Google gebruikt die gegevens om gebruikers proactief te informeren over belangrijke onderwerpen, files onderweg, aanstaande afspraken en nog veel meer. Het lijkt erop dat Proactive over dezelfde functionaliteiten beschikt, met het verschil dat de data niet verzameld wordt voor toekomstig advertentiegebruik.

Volgens bronnen van 9to5Mac kan het zomaar zijn dat Proactive de universele zoekfunctie Spotlight in iOS gaat vervangen. De zoekresultaten worden breder gepresenteerd, inclusief gerelateerd nieuws, apps, contacten en kaartinformatie. Hiervoor kijkt de app bijvoorbeeld naar opgeslagen vliegtickets in Passbook.

Van de software wordt verwacht dat het leert wanneer jij bepaalde apps gebruikt. Het is de bedoeling dat het op die tijden relevante informatie hierover weergeeft op het scherm. Als je bijvoorbeeld gewend bent om elke ochtend tijdens het ontbijt je sociale media te checken dan zou Proactive al deze updates kunnen bundelen en aan je presenteren nadat je wekker gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business